Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Dialog provocator despre Europa creștină, între Mihail Neamțu și Adrian Papahagi, la Satu Mare

Mihail Neamţu, scriitor, om politic și intelectual de dreapta împreună cu Adrian Papahagi, filolog, eseist şi conferenţiar dr. al Universităţii Babeş-Bolayi au susținut, miercuri, conferința Europa Christiana – Oameni noi în lumea veche, la Satu Mare.

Adrian Papahagi împreună cu Mihail Neamțu au deschis evenimentul cu un scurt dialog despre incidentul de la Notre-Dame și despre istoricul catedralei, dar și despre însemnătatea acesteia pentru Europa.

Pe parcursul a câteva ore, cei doi au dialogat pe teme precum: valorile umane, valorile creștine, existența umană, politică, trecut și prezent, cultură, tineri, formare educațională și spirituală.

Discuția provocatoare a lui Mihail Neamțu împreună cu Adrian Papahagi a ținut publicul atent timp de trei ore, oamenii savurând din plin părerile diferite, de multe ori, însă inteligente și realiste, ale amândurora.

Evenimentul Europa Christiana – Oameni noi în lumea veche a s-a desfășurat la Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare și a fost organizat de consilierul județean Adrian Cozma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.