Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

GALERIE FOTO. Trei MIG-uri au survolat astăzi Sătmarul

Trei MIG-uri au survolat deasupra Sătmarului în această dimineață. Avioanele de luptă de la baza militară din Câmpia Turzii au efectuat zboruri de recunoaștere deasupra Sătmarului.

Piloții se pregătesc pentru ceremoniiile pregătite pentru ziua de mâine, cu ocazia manifestărilor dedicate împlinirii a 100 de ani de la eliberarea orașului și județului Satu Mare și Instaurarea administrației românești 1919 – 2019.

Vă reamintim că primăria municipiului Satu Mare anunță restricții de trafic. Astfel, se va închide circulația pe bulevardul Cloșca, podul Decebal și în centrul municipiului.

Restricții de circulație vineri, 19 aprilie 2019, în intervalul orar 11.30 – 12.25, pe următorul traseu: Cimitirul Eroilor – Bld. Cloșca – Podul Decebal – Bld. Vasile Lucaciu – Bld. I.C. Brătianu – Piața Libertății. În intervalul orar 12.25 -14.00, circulația rutieră va fi restricționată în Piața Libertății. Vă mulțumim pentru înțelegere!, anunță Primăria Satu Mare.

Manifestările se vor desfășura după următorul program:

19 Aprilie

ora 9.00: Municipiul Satu Mare, Piața Libertății nr. 9 – ceremonial de dezvelire a plăcii comemorative în memoria delegaților la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia 1918 din Cercul Electoral Orașul Liber Sătmar (Satu Mare): dr. Ilie Carol Barbul, dr. Mihai Pop, Iosif Șutai, Vasile Roca, Ioan Dobrean.

ora 09.30: Municipiul Satu Mare, Muzeul Județean Satu Mare – Vernisajul expoziției “100 de ani de la instaurarea administrației românești la Satu Mare”.

ora 11.00: Municipiul Satu Mare, Cimitirul Eroilor – Ceremonial militar urmat de paradă militară pe traseul Cimitirul Eroilor – Piața Libertății.

ora 12.25: Municipiul Satu Mare, Piață Libertății – sosirea Paradei militare, și reconstituirea momentului întâmpinării Armatei Române de către oficialitățile sătmărene din anul 1919.

ora 12.35: Municipiul Satu Mare, Monumentul Eroului Necunoscut – Ceremonial militar urmat de paradă militară.

ora 16.00: Municipiul Satu Mare, Teatrul de Nord – Simpozion “100 de ani de Libertate și Administrație Românească în Satu Mare” acțiune la care vor participa domnii dr. Ioan Bolovan și prof. univ. dr. Liviu Pop.

14 comentarii

  1. Gaspar Răspunde

    Haoleuuu !! Câta feru’ !!
    Pirandă, dacă ne cade unu in gradina, ne înbogăţim !!
    Mulţumim la domnu’ Hoit.

  2. Vasalie Răspunde

    La 100 de ani sub administratie romaneasca suntem mandri ca ne cacam in curte si ne cad copiii in haznale ,mai bine ramaneam toti laolalta romani,maghiari,germani,tigani intr-o Transilvanie libera .

    • basalie Răspunde

      @vasalie:ia mai dute tu in pizda ma-tii!

      • Vasalie Răspunde

        De asta vorbeam, ne meritam soarta si saracia cu cacati de oameni ca tine

      • Realitatea doare Răspunde

        Initial a fost a Ungariei:
        950 – 1330 d.HR
        Dupa care a fost INDEPDENDENTA din 1330, a apoi iar a Unagariei si apoi a RRomaniei.

        https://www.youtube.com/watch?v=Vxsm2K7CxNU&t=482s

        Istoria nu e cea care ai invatat-o tu pe vremea comunismului sau a asa zisilor “castigatori”
        Transilvania merita independenta, de la rromanii de sud, alcoolistii nespalati Moldoveni din Esti.
        In natura, ce nu e in stare sa reziste, moare, vezi animalele slabe, nu are rost sa caram toti incompetentii din Sud si Esti dupa noi, dam dovada de prostie.

    • Pop Ioan Răspunde

      Foarte adevarat.Sustin ideea.Daca te uiti pe harta se vede ca Transilvania poarta in spinare Moldova si alte regiuni super dezvoltate.

      • x-ulescu Răspunde

        poate de aia suntem cum suntem ca romani ,ca aici fiecare il considera pe celalalt prost,si doar el stie tot
        Daca unu opreste la trecere ( de exemplu ) ala care vine pe banda cealalta zice ca ala a oprit de prost si el vine in viteza sa treaca in fata lui.
        Tara este un organism ca si corpul uman , nu poate trai creierul singur , are nevoie si de cur si de restu corpului, . De abia asteapta prietenii nostri sa ne despartim de restu tariii , ca nu vei mai avea voie sa vorbesti romaneste ( sa mai intimplat ,se mai poate intampla )…Acum cica e libertate ..daca nu-ti place aici esti liber sa mergi oriunde in lume.

    • Unu' Răspunde

      Văsălie, RESPECT!
      Lasă câinii să latre! Cu încă 1000 ca tine începem să facem ceva!

      • Vasalie Răspunde

        @Unu .Am umblat Transilvania in lung si in lat sunt sute de mii de oameni in asentimentul meu care sau saturat sa mai fie vaca de muls pt hoti si putori ordinare .

    • Karl Răspunde

      Recunosc, din pacate ai dreptate. Nu am ce sa comentez. Trist.

  3. Avram Iancu Răspunde

    Vasalie, prost mai esti.
    Transilvania libera – subjugare maghiară

  4. x-ulescu Răspunde

    ne mandrim cu scule rusesti !! unde sunt F-urile pe care am dat o groaza de bani ? le e frica sa nu se strice si sa aiba lipsa la inventar ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.