Ultima actualizare: azi, 19:28
Locale

Focuri de armă după un contrabandist, la Negreşti Oaş. A intrat cu maşina într-un parapet

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au descoperit într-un autoturism, urmărit în trafic și ulterior abandonat de către șofer, cantitatea de 17.100 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

***

Ieri, 05 aprilie a.c., în cadrul unei acțiuni în comun polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, pe raza localității Vama, jud. Satu Mare, a unui autoturism marca Audi A4 înmatriculat în Italia.

Conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate de polițiști, continuându-şi deplasarea în mare viteză.

Drept urmare, s-a procedat la urmărirea autoturismului, iar la scurt timp șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un parapet de pe marginea carosabilului.

Imediat, bărbatul a ieșit din autoturism si a încercat să fugă spre o pădure, ignorând din nou somațiile verbale efectuate de către colegii noștri, fapt pentru care s-au tras mai multe focuri de armă în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii s-a reușit reținerea șoferului, identificat ca fiind cetățeanul român B. K. în vârstă de 29 de ani, domiciliat pe raza jud. Satu Mare.

Totodată, în autoturismul abandonat au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 17.100 pachete cu ţigări.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 200.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 16.450 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei.

În cauză, bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, fiind reținut pentru 24 de ore, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: Poliţia de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.