Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

FOTO. Aventuri pe apă! Tineri sătmăreni, victorioși la competiția XRace din Buzău

Șapte tineri din județul Satu Mare au reprezentat Clubul Caiac SMile la competiția sportivă Buzău XRace, ediția cu numărul 4, desfășurată în orașul Nehoiu, sâmbătă, 6 aprilie. 

Antrenați de Ionuț Stancovici, cunoscut sportiv cu performanțe în concursurile de caiac slalom, tinerii sătmăreni s-au pregătit intens pentru 2 dintre probele concursului, desfășurate pe râul Buzău: downriver – parcurgerea unui traseu de grad 2+/3, cu pasaje tehnice și atingerea a 9 checkpoint-uri, pe o distanță de aproximativ 10 km (start la Centrală – finish după mini-cascada “Mașina de spălat”) și proba de slalom, la podul Lunca, cu parcurgerea unui traseu tehnic în curent printre obstacole (5 checkpointuri).

Echipați corespunzător (costume izolatoare, vestă de salvare, cască, padelă și caiac), curajoșii tineri au făcut spectacol la proba de caiac slalom. Sub privirile și încurajările publicului, ale antrenorului și al echipei de safety care a asigurat parcurgerea în siguranță a probei pentru fiecare copil și în razele unui soare curios s-a dat startul, rând pe rând, pentru fiecare participant, în 2 manșe de concurs.

Puțin timizi în prima manșă de concurs datorită premierei în acest gen de concurs pe white water, în a doua manșă au surprins prin determinare și curaj. Neînfricarea celui mai tânăr din concurs: Șerban Tope, timpul remarcabil scos de Matteo Olar cu toate checkpoint-urile bifate, determinarea Ritei Chenghe – singura fată participantă dintre juniori, originalitatea trasei alese de Dănuț Corodan, spiritul de luptă adus de Bence Suto și seninătatea cu care a abordat cursa Patrick Kozma, au colorat proba de slalom, care a avut porțiuni cu un grad ridicat de dificultate tehnică.

Podiumul a fost ocupat de Matteo și Rita, din partea Caiac SMile, la premierea ce a urmat.

La proba de downriver, desfășurată în prima parte a zilei în absența soarelui, s-au remarcat performanțele lui Matteo, al 5-lea la categoria masculină sosit la linia de finish, după 4 adulți cu un istoric în performanțe de acest gen (locul II ocupat chiar de antrenorul lor, Ionuț Stancovici), Rita – a 3-a la sosire la categoria feminină și Dănuț – singurii dintre copii care au participat la această probă dat fiind
dificultatea traseului.

„Acest suflu tânăr, adus în premieră acestui gen de concurs în România, sperăm să fie startul unor competiții cu rezultate notabile în comunitatea de caiaciști care este într-o continuă creștere. Acești mici campioni, 7 copii minunați, ne-au arătat puterea curajului și merită toate aplauzele noastre și susținerea pe un parcurs ce se întrevede tot mai bogat în experiențe frumoase pentru ei. Suntem mândri de juniorii echipei Caiac SMile și le urăm succes pe mai departe! Mulțumim Ulise Galu, Hibiscus și Mara Curatio pentru organizare Buzău XRace. Ne vedem în
competiția următoare!”, spun reprezentanții Caiac SMile.

Sursa: Caiac SMile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.