Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

FOTO. Caravana Electrolux se îndreaptă spre Satu Mare. Compania, acuzată de sclavie

Caravana Electrolux se îndreaptă în aceste momente spre municipiul Satu Mare, de unde își va relua traseul luni, 22 aprilie, cu destinația Ambasada Suediei de la București.

,,Caravana Electrolux a plecat pe traseul București – Drobeta Tr Severin – Resita -Timisoara – Arad – Oradea – Satu Mare – Cluj – Alba Iulia – Sibiu – Rm. Vâlcea – Pitești – Bucuresti, cu mesajul Electrolux = ElectroSCLAVIE. Boicotați produsele realizate de compania Electrolux prin promovarea unor relatii de muncă fară un elementar respect față de muncitori”, transmit sindicaliștii Cartel Alfa.

Mai mulți greviști de la Electrolux Satu Mare se vor alătura acestei caravane ce va porni luni dimineață, 22 aprilie, de la Satu Mare și se va opri, în drumul spre București, în mai multe județe, mai exact în fața magazinelor care vând produse Electrolux.

 

20 comentarii

  1. Tony Răspunde

    Cat timp sa boicotam?
    Cat sunteti in greva?
    Dupa nu mai e boicot ci din contra ne recomandati sa cumparam produsele firmei unde lucrati???
    Cat de penibil, cum sa ceri boicot fata de firma unde lucrezi!!!

  2. Realist Răspunde

    Ii rog insistent pe toti muncitorii de la Electrolux, care sunt in greva, sa nu isi mai cumpere produse Electrolux cand se intorc din greva, chiar daca firma le ofera angajatilor cu reduceri de 30-40%. Va rugam sa continuati boicotul si atunci.

  3. x-ulescu Răspunde

    alea cu discont 40 % sunt rebuturi pe care nu le pot vinde ..in loc sa le dea la fier vecchi .mai scot niste bani de la fraieri

    • Goguta Răspunde

      Bai X-ulescule, cand iti spun 10 ca esti beat, te duci si te culci. Iar esti pe aratura. rebuturile nu se vand la Electrolux. rebuturile vin si scriu ineptii ca ale tale. Angajatii din Electrolux chiar pot sa cumpere produse din depozit, din alea care merg la Altex, la Media Galaxy etc. cu reduceri de 30%, de 40%. Nu mai bate campii! ca i-ai plictisit pe multi! Intreaba-i pe toti care lucra la Electrolux. ca toti si-au umplut casele de produse Electrolux si acuma ce sa spun le boicoteaza.

      • Jo Răspunde

        Goguta! cu reducerea de 30 – 40 % cum susti tu ca asa ieftin îs pot cumpăra angajați Electrolux produse, cum explici ca la altex sau la alt magazin același produs îl poți achiziționa cu 200 chiar 300 de Ron mai ieftin. Atunci te întreb eu unde este reducerea? Mai documentați-vă înainte sa vorbiți prosti!

        • Goguta Răspunde

          Jo, hai sa facem matematic. E un aragaz Electrolux la Altex care a fost redus de la 1.499,90 la 1.299,90. Bun, acum sa vedem cat iti vine cu reducerea de 30% la Electrolux.
          1.499,90 : 100 x 30 = 449,97 reducerea de 30% pentru angajati
          1.499,90 – 449,97 = 1.049,93 pretul cu care poti lua aragazul ca angajat, fata de 1.299,90 cu cat il iei de la Altex.
          Asa ca nu mai comentati degeaba.

  4. Gheorghe Goloman Răspunde

    Cum poti avea incredere in niste lideri de sindicat din Mehedinti si din Caras-Severin, unde somajul e mai mare? Inseamna ca asa mult bine au facut acolo. Acuma vin sa ne faca si noua un “bine”, aici in Satu Mare, sa ajungem la fel ca la ei. Nu multumesc! va rog vedeti-va de treaba la voi in judete si lasati-ne pe noi in pace. Lasati vrajeala cu solidaritatea. Ce e asta? Solidaritate in cresterea somajului? Adica sa suferim si noi ca voi in mehedinti si caras? mergeti si plimbati ursul!

  5. x-ulescu Răspunde

    Nu inchid fabrica . ca atunci va trebui sa anunte la somaj , pentru cati muncitori au platit asigurarea de somaj .asta e intrebarea la care se va da raspunsul daca inchid fabrica !! NU va lasati !!

    • Calinescu Răspunde

      x-ulescu: uita-te pe ministerul muncii sa vezi rata somajului:
      Mehedinti 7.51
      Olt 6.17
      Gorj 4.28
      Maramures 3.19
      Satu Mare 2.49
      Au veniti toti desteptii sa dea lectii tocmai intr-un oras unde rata somajului este mai mica decat la ei in judete.
      Si faptul ca rata este mai mica inseamna ca si locurile de munca disponibile sunt mai putine, stii ce inseamna asta? ca muncitorii isi vor gasi mai greu de munca!

      • x-ulescu Răspunde

        toata ziua ,la radio sunt reclame de angajari ,in satu mare ,conditii foooarte bune,utilaje noi etc. deci pentru muncitori este unde merge, restu cu 15 ani de studii ( cum comenta cineva ) , sigur se descurca .
        merita sa lupte pana la capat ,nu au nimic de pierdut

        • Realist Răspunde

          Maaare prost esti x-ulescu!!! Ba au de pierdut. Ca merg in alta parte dupa ce se inchide Electrolux si nu mai e concurenta pentru muncitori si merg unde nu mai e nici un sindicat si unde nu mai pot veni cu nici o pretentie. Ca daca or fi someri in Satu Mare, ceilalti or avea de unde sa aleaga. Si nu or mai putea sa caste gura sa ceara mai mult. Au de pierdut!

  6. cizmaru Răspunde

    Gheorghe Goloma teai intrebat cit ii salariu in MEHEDIN este dublu fata de judetu SATU MARE si nici somaju nui mai mare ca in SATU MARE asa ca lasa SINDICATELE sai faca treaba

    • Stef Escu Răspunde

      Neica, mancati-as gura, fusei in mehedinti si platesc aia minimul pe economie in productie. Ce prosti vorbesti! Dublu zici? Oha! minim, fratioare! Si somaju e cat casa, ca se inchise si combinatu chimic, se inchise si fabrica de vagoane, santieru naval abia merge. Ce fabrici sunt in mehedinti neica? Sufla vantu! Distrugeti si aici ca altceva nu fuserati in stare sa faceti.

  7. Croco Răspunde

    Uite colea un rahat, chiar călcai în trânsul,
    mereț mă la lucru, că sunt sătmăreni care lucrează pt. mai puțini bani.

  8. satmaream Răspunde

    Toti cei care sunteti asa de multumiti de Electro….lux si blamati grevistii de ce nu mergeti voi sa lucrati acolo!!!!!!!!!

    • Ralea Răspunde

      Ca nu avem loc, ca sunt blocate posturile de grevisti. pana nu pleaca ei, nu se pot face angajari. De asta zic sa rupa pisica. daca nu le place sa plece si sa lase locurile libere.

      • Jo Răspunde

        Pentru Ralea:Sa faceau non stop angajări și inaintea grevei. 10 veneau și după prima zi de lucru 9 plecau asa bune îs condițiile de lucru și salariu apoi de ritmul de lucru sa nu mai vorbim. De ce nu ai mers și tu sa te angajezi la Electrolux când se putea, aaa sau numai acum ai auzit de Electrolux??? Și când “se va rupe pisică” sa vedem că-ți veți fi viteji și ve-ti merge sa va angajați la Electrolux.

    • Calinescu Răspunde

      Grevistii sunt blamati pentru ca incep sa incalce codul de etica al electrolux! Vii si strigi ca lumea sa nu cumpere produsele pe care tu le faci, dar tu te plangi ca nu primesti bani in plus! si inca ceva nu e vorba de 2 lei pe ora, este vorba 320lei net pe luna! Ceea ce e cu totul altceva, inseamna o crestere cu 20% a salariuliui! Intrebarea mea! muncitorii o sa lucreze macar cu 10 % mai mult si mai bine?

  9. x-ulescu Răspunde

    fabrica lucreaza ,functioneaza acum ? daca da se descurca numai cu tesa .fara muncitori ? atunci sa merga mai departe tot asa , sa-i platesca cum au promis muncitorilor si gata

  10. Adrian Răspunde

    Problema e ca dpmdv deja e o vendeta. Dacă lumea nu e mulțumită sa meargă în alta parte. Dacă ei considera ca fac un bine la familiile lor ca stau fără bani și din auzite lucrează ca zilier care pe unde poate atunci treaba lor. Dar sunt oameni care sunt mulțumiți cu condițiile și care au de întreținut familiile proprii. Am avut ocazia sa vizitez mai multe fabrici pe mapamond și condițiile de la elux sunt chiar bune. Dar cei care nu au lucrat decât la elux sau mare parte din cariera nu au de unde sa știe și se lasă prostiți ca turma de liderii care pe vorba iepure ai șapcă.. De ce ai? .. Iepure nu ai șapcă.. De ce nu ai? Atâta lumea zilnic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.