Ultima actualizare: azi, 13:21

Locale

FOTO. Demers pentru dotarea grădinițelor din satele Sătmarului. Cum puteți ajuta

O sătmăreancă a lansat în urmă cu câteva zile un proiect amplu ce are ca scop dotarea grădinițelor din mediul rural al județului Satu Mare, cu carti si jucarii educative. Este vorba despre un proiect cu adevărat important, în condițiile în care majoritatea grădinițelor din județ nu pot oferi copiilor materiale cu un scop educațional real.

Inițiatoarea proiectului este sătmăreanca Roxana Gati, iar demersul ei poate fi susținut de orice sătmărean, prin donarea unor cărți, jucării ori planșe.

,,Cartile aprobate in sistemul prescolar, conform Ministerului Educatiei, sunt: atlasurile, carti despre diferite etnii si culturi din lume, carti de basme, poezii, enciclopedii, carti in diferite limbi, dictionare, carti despre portul national, ghicitori, carti despre stiinta: vulcani, roci, etc”, anunță Roxana Gati.

Jucariile aprobate sunt:

– Jucarii: stampile, stampile din litere, pipete, pompe de apă, forme de tăiat biscuiti, căni si diferite vase, jucării spcifice gătitului, Joc de rol, piramida alimentelor,

– Instrumente muzicale: trianglu, muzicută, tuburi de ritm, zurgălăi, cinele, castagnete, tobe, clopotei, tamburină, pianină, xilofon, maracas, fluiere care imită cântecele unor păsări, alături de jucării muzicale realizate de/cu copiii: sunători, recipienti cu seminte de diferite mărimi, umplute inegal.

– Trusă cu forme geometrice (cerc, pătrat, triunghi, dreptunghi, diferentiate pe baza criteriilor mărime/grosime/culoare) si corpuri geometrice (sferă, cub, piramidă).

– Jocuri de masă : De construcţie, De imbinare, De incastrare

– Mijloace de transport de jucărie. Semne de circulaţie. Truse medicale de jucărie.

– Obiecte cu nasturi, Obiecte cu şireturi, Obiecte cu fermoare, Obiecte cu capse.

– Jucării: Aragaz, frigider, chiuveta (din mobilier), masa de calcat, pătuţul papusii, etc.

– Cadru pt.teatru de păpuşi – Păpuşi manuit, masti.

– Set cuburi de lemn pentru construcţie* – piese mari

– Set animale salbatice/domestice – din diverse materiale

– Puzzle-uri cu aspecte din univers

,,Mentionez ca toate donatiile se vor face sub proces verbal catre gradinitele care au aprobat donatiile din partea noastra. Totodata vreau sa anunt ca deja au sosit primele donatii, iar dupa sarbatorile Pascale gradintele din Satmarel si Culciu Mic vor primi darurile”, a mai menționat inițiatoarea proiectului.

Informații suplimentare despre acest proiect, la adresa de mail [email protected] sau la numărul de telefon 0751. 979. 502.

 

 

Un comentariu

  1. Deșteaptă-te, române! Răspunde

    in tara asta mereu amaratii ajuta pe amarati iar gunoaiele stau bine mersi cu 10-14 vile sub numele lor si mai are tupeu si ministrul pwlii sa vina sa se confrunte cu cei nemultumiti de nepasarea lor….”Deșteaptă-te, române” !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.