Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

FOTO. Lopata cu două prețuri de la Brico Depôt. Răspunsul primit de un sătmărean

Problema prețului care se umflă odată ce părăsește raftul și ajunge la casa de marcat pare fără sfârșit. După supermarketuri, a venit rândul magazinelor de bricolaj din Satu Mare să își fure și, totodată, să își exaspereze clienții.

După ce și-a cumpărat o lopată de la Brico Depot, un sătmărean a avut neplăcerea să constate că diferența dintre prețul de la raft și cel de la casă este una considerabilă. Mai exact, la raft, lopata avea afișat prețul de 37 de lei, în timp ce pe bon prețul aceluiași produs s-a mărit simțitor, ajungând la 44 de lei.

După ce și-a dat seama că a fost furat, sătmăreanul s-a dus la informații clienți pentru a cere socoteală, doar că una dintre angajate i-a răspuns scurt, spunându-i că îi va înapoia banii. Omul i-a spus că nu vrea banii, pentru că are nevoie de lopată, ci vrea un singur lucru: prețul de la raft să fie corectat. Angajata nici nu a vrut să audă și a continuat să insiste pe ,,tema” returnării banilor.

Cu siguranță nu puține sunt exemplele în care oamenii sunt ,,luați pe sus” de către angajații unor magazine, dovadă că această problemă a diferenței dintre prețul de la raft și cel de la casă continuă să rămână de actualitate.

 

5 comentarii

  1. MaNiA Răspunde

    Potrivit legii, comerciantul este obligat să aplice prețul afișat în acel moment la raft. Inclusiv în situația în care a apucat să încaseze prețul mai mare, de la casă, comerciantul trebuie să-i returneze consumatorului diferența față de prețul afișat la raft. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) precizează că amenzile pentru comercianți sunt destul de mari, și anume, până la 30.000 de lei, iar dacă magazinul respectiv recidivează, amenda poate ajunge până la 60.000 de lei.

  2. Nae Răspunde

    Alo , trezirea ! La raft este pretul de cazma si pe bon estecod de lopata . Omul a cumparat lopata si vroia sa o plateasca la pret de cazma . In foto se vede ca lipseste pretul de la lopata !!! Si mai stiu ca nu e grebla !

    • nene Răspunde

      la ce te astepti de la o muiere cu unghii verzi? sa stie diferenta dintre cazma si lopata? poate intre tigaie si oala dar n-as baga mana in foc nici ptr aia

  3. mesteru manole Răspunde

    Obiceiul asta la acest magazin este de pe vremea practikerului vechi ,nemtesc ,mostenit de cel turcesc si se pare ca si de fracezi ( parca ) probabil oamenii sunt aceeasi !
    Eu am lasat la casa un carucior plin cu produse dupa ce am vazut ca la majoritatea preturile nu corerspund .si nici promotiile ,era practikeru turcesc

  4. Zsenik Răspunde

    Cat de vaca, poti sa fii? Compari pretul afisat la cazma cu cel de la lopata, aflat pe bon!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.