Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. Oficial! Parcare cu plată pe drumul Careiului. S-au montat parcometrele

După ce la sfârșitul lunii ianuarie consilierii municipali au votat extinderea zonelor cu parcare plătită, astăzi totul a devenit oficial.

În această dimineață, marți, 9 aprilie, în parcarea de la Lebăda, pe Drumul Careiului, și-au făcut apariția și parcometrele. De menționat că în primele ore după instalarea parcometrelor, parcarea ce mai tot timpul era populată de mașini, a stat mai mult goală.

Nu doar parcarea de la Lebăda a devenit una contra cost, ci și cea de la restaurantul Tei de pe bulevardul Lucian Blaga acolo unde, de asemenea, s-au montat parcometre.

„Pentru extinderea ariei de aplicare a sistemului privind controlul, limitarea şi taxarea staţionărilor în municipiul Satu Mare, Anexa nr. 1 la Regulament se completează cu poziția 51. Parcare Bulevardul Lucian Blaga (Restaurant Tei) și poziția 52. Parcare Strada Careiului (Magazin Lebăda) și se introduc Anexa nr. 13- Parcare Bulevardul Lucian Blaga (Restaurant Tei) și Anexa nr. 14- Parcare Strada Careiului (Magazin Lebăda)”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre adoptat la sfârșitul lunii ianuarie.

16 comentarii

  1. Unu Răspunde

    Asta e sclavie fraților!!!politia ne vânează, locala ne vânează, acum și primăria ne încarcă cu taxe și plăti!!pe aer nu puneți taxe?!totusi e România unde salariile sunt mici fraților!!!treziti-va!!!vor ajunge oamenii sa dea in cap pentru o pâine..e prea mult!!

  2. TAVI SEPTIC Răspunde

    Parcă văd deja maine dimineață in parcare doi papagali cu aparat foto si chitanțier,care ii vor vana pe cei care incă n-au aflat de găselnița lui cherescheni si haidamacii din consiliu,cei care ii susțin aberațiile !!!!

  3. ciprian Răspunde

    FLEXUL la putere…

  4. mae Răspunde

    fratilor megem numai inspre rau ,nu mai sint bani se fura prea mult , situatia este scapata se sub control,

  5. Altu Răspunde

    Ce mișto, acum dacă mergi la magazinele cu materiale de construcție, bineînțeles cu mașina că nu le cari in spate și stai 5 min. plătești parcare. Dar să plătească și primăria gentile îndoite, bucșe etc distruse în craterele din oraș. Parcarea de lângă locuință s-a dublat, imediat pe orice stradă staționezi plătești,dar ce primim în schimb? Doar o m..e. Gabore ,inteleg că te-a furat guvernul dar și UDMR a fost de acord. Mai scade salariile în primărie, fă o restructurare că sunt tăietori de frunze la câini destui.

    • x-ulescu Răspunde

      Nu pot sa spun ca simpatizez cu primaru , dar inainte de taxare parcai masina muuult mai departe pentru ca NU gaseai loc de parcare in zona si carai materialele pe distanta mai mare, acum .platesti 1 leu pe jumatate de ora .incarci si pleci. Cine tine locu ocupat cu masini de vanzare ..sa mearga in alta parte

  6. altu fără bmw Răspunde

    Știi foarte bine @Altu că nem lehet asta cu restructurarea. Vine campania și cine mai lipește afișe atunci? Nu știi că intră la unii în fișa postului?

    • Altu Răspunde

      Ai dreptate dar dacă se consideră mai bun ca predecesorii să și vedem lucrul acesta. A început furtunos dar acum se lasă pe tânjală. Bagă la înaintare chestia cu bugetul. L-am lăudat prea repede.

  7. Y_grec Răspunde

    hoti si banditi , nu stiu cum sa beleasca banul de pe cetateni !

  8. Black Răspunde

    Intreb pentru un prieten. Parcarile nu au fost amenajate cumva tot pe banii celor ce platesc taxa de parcare? Nu e cumva dubla taxare?

    • Altu Răspunde

      Ce înțelegi tu prin amenajare,2 linii trasate. Asta da amenajare, investiție minimă , profit maxim. Asta de treabă.

  9. Parcagiu Răspunde

    Ce tot aberati aici de directia tarii si de alte cacaturi? Rezumati-va la autoritatile locale; blamati-i, scuipati-i, linsati-i, faceti-le ce doriti, cine i-a ales pe astia in fruntea orasului, sa se spele cu ei pe cap. Astept sa vad si placute cu “aici sunt banii d-voastra”, precum ne-a edificat anterior, ilustrul marinar, indicandu-ne gropile din asfalt drept “investitii” marete. Macar de s-ar obosi sa investeasca banii in infrastructura locala, căci e praf!

    • avut Răspunde

      II blamam, pentru ca avem motive. Vezi tu, ”portmoneul” primariei eu constituit in mare din doua parti: fonduri proprii (banii din taxe si impozite locale, parcari, etc.) si bugetul local, bani ce vin de la directia tarii. In conditiile in care la bugetul local s-a taiat, ei compenseaza pe partea aialalta. Capisci?

  10. Rodica Răspunde

    In mod normal o parcare in care tu , autoritate locala îti instalezi parcometre pentru a taxa cetatenii , trebuie s-o si amenajezi ! Dar tu , autoritate locala , ce faci ? Instalezi parcometrul unde-ti vine bine , la aproape orice colt de strada , numai sa mai ….furi legal niste bani ! Intrebare – când puneti parcometre si-n curtile celor ce detin autoturisme ? Ca banuiesc , asta urmeaza , dupa ce tot orasul va fi …plantat cu parcometre ! Din ce mai vreti sa scoateti bani de pe noi ? Ce temei legal aveti pentru hotiile voastre , in afara de hotararile cons.local ?

    • avut Răspunde

      Aproape ca va dadeam dreptate. Insa, pana una alta, parcarile alea au fost amenajate de autoritatile administratiei locale, nu au rasarit din pamant…

  11. Joker7 Răspunde

    “Pentru extinderea ariei de aplicare a sistemului privind controlul, limitarea şi taxarea staţionărilor în municipiul Satu Mare, Anexa nr. 1 la Regulament se completează cu poziția 51.”

    Aici stă toată problema – în formularea total greşită în raport cu cetăţenii. Decizia evident că nu are voie să se ia “pentru extindere”, ci extinderea în sine trebuie să se ia pentru un beneficiu suplimentar adus cetăţenilor.

    O astfel de decizie trebuie argumentată prin ceea ce se schimbă în bine pt sătmăreni după implementare. Ori, după cum vedem direct din exprimare, acest detaliu le scapă din start celor care au aprobat decizia. O ruşine absolută şi desconsiderare a obligaţiilor în calitate de ales local faţă de alegători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.