Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO&VIDEO. Plantare de copaci împreună cu Ministrul Apelor și Pădurilor, la Satu Mare

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a plantat puieți, în această dimineață, în mai multe zone din județul Satu Mare. Acesta a luat parte la acțiunea Regiei Naționale a Pădurilor, Romsilva, ce a programat în acest an regenerări pe 106 ha în județul Satu Mare.

Ioan Deneș a precizat că această acțiune este un semnal pentru cetățeni și pentru generațiile următoare.

“Dăm acest semnal, să spunem cetăţenilor şi generaţiilor următoare că iubim pădurea din ţara noastră. Avem grijă de ea, avem grijă să nu diminuăm fondul forestier, ci să creştem suprafaţa fondului forestier. Este foarte important să lăsăm generaţiilor următoare un mediu sănătos cu o pădure sănătoasă şi curată”, a pus Ioan Deneş.

Alături de Ministrul Apelor și Pădurilor, au participat la plantare prefectul Darius Filip, președintele PSD Aurelia Fedorca, președintele executiv PSD Mircea Govor, reprezentanți ai Direcției Silvice Satu Mare, deputatul Ioana Bran, primarul comunei Medieșu Aurit, Marian Torok, și alți tineri din județ.

„Anul acesta avem aproximativ 106 ha de regenerare a pădurilor în judeţul Satu Mare în valoare de 2,4 milioane lei”, a spus Ministrul Apelor și Pădurilor.

La pădurile private, administrate de Direcția Silvică Satu Mare, sunt programate în acest an regenerări pe 23,95 ha din care: 15,47 ha regenerări naturale; 8,48 ha împăduriri noi și completări curente pe 0,09 ha. Pentru toate împăduririle din acest an se vor folosi 202 mii de puieți, din care 121 mii (60% producție proprie și 81 mii, puieți aduși prin transfer din alte județe. Se vor planta puieți de molid, gorun, stejar, paltin, frasin, plop, dar și alte specii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.