Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

FOTO. Gest deosebit! Cine sunt voluntarii ce au amenajat spațiul verde din Micro 16

Echipa ce a amenajat, în cursul zilei de ieri, spațiul verde din Cartierul Micro 16 face parte din grupul de ecologiști voluntari Zöld Szatmár – Sătmarul Verde.

Grupul s-a înființat în primăvara anului 2018 cu scopul de-a face orașul mai verde și mai frumos, iar acțiunile lor sunt numeroase.

„În primăvara anului trecut am plantat 165 de puieți de arbori – paltin, stejar și plop cenușiu – în cartierul Micro 16, în Parcul Industrial Sud și în vecinătatea blocurilor ANL din capătul străzii Iuliu Coroianu. Am pus lețuri de protecție lângă copăcei și le-am udat toată vara. În primăvara acestui an continuăm campania de planatare: duminica, în data de 31. martie, cu ajutorul a cca. 30 de voluntari am plantat 54 de puieți de paltin pe strada Martirilor Deportați, lângă terenul de joacă de pe strada Transilvaniei și în Micro 16”, a spus pentru PortalSM, Babos Krisztina, reprezentanta grupului.

Acțiunile voluntarilor vor continua în acest weekend, la Satu Mare.

„Duminica (7. aprilie) vom planta puieți de plop cenușiu în parcul industrial, după care ne întoarcem în oraș și vom continua lucrările pe strada Eroilor, Mara și Slacivi, și vom planta și în zona picnic de langă cartierul Micro 16 (între dig și râul Someș). Puieții am primit de la Ocolul Silvic Satu Mare și de la domnul Márk-Nagy János. Ne adresăm sătmărenilor cu o rugăminte: cine are posibilitatea să ne ofere lețuri pe protecție de cca. 1,5 metri. Cine dorește, poate patricipa la acțiunile noastre, evenimentele sunt publicate pe pagina noastră de FB”, conchide Babos Krisztina.

6 comentarii

  1. mae Răspunde

    poate mai luati si o amenda

  2. Babos Krisztina Răspunde

    Avem autorizatie.

  3. Ardelean Răspunde

    Era mai ok sa amintiti dlui citimanajer sa-si faca treaba pentru care este platit, sa nu mai fie nevoie de voluntari, odata ce el ia salariu. Mai ales ca, sunteti in relatii apropiate, chiar daca nu neaparat publice. Sunt convins ca poate suna domnia sa la florisal, sa le aminteasca de faptul ca au in intretinere si spatiile publice. Si au si unde planta puiegi, ca toata iarna au tuns copacii in lemn de foc,

  4. Y_grec Răspunde

    Apropo de jmekerii de la florisal , stie cineva de ce au scumpit serviciile cu 15% , întreb numa pentru un prieten .

  5. Om Răspunde

    Da. In Micro 16 Florisalul ar trebui sa curete si spatiile verzi nu numai trotuarele care, si acelea, lasa de dorit. Ar fi cazul sa isi faca treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.