Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

FOTO&VIDEO. Skateparkul UFO din Satu Mare a fost inaugurat

Skateparkul UFO din parcul UFO a fost inaugurat în această după-amiază, în prezența oficialităților municipiului Satu Mare și a reprezentanților Rotary Club Satu Mare. 

Primăria municipiului Satu Mare, în parteneriat cu Rotary Club Satu Mare, a amenajat un skatepark, mult așteptat de tineri, două terenuri de streetball și un teren de volei-badminton în Parcul UFO din Micro 17.

Investiția a fost de 615.000 de lei, din care Primăria a alocat 525.000 de lei, iar partenerul din acest proiect, Rotary Club Satu Mare a avut o contribuție de 90.000 de lei. Suprafața totală a parcului este de 2100 mp.

Cu toate că recepția a fost făcută astăzi, tinerii și copiii se joacă în parc de mai mult timp.

„Nu dorim să facem o inaugurare cu tăierea panglicilor. Cred că tinerii și copiii care fac mișcare aici spun mult mai mult decât o panglică”, a spus Kereskenyi Gabor.

11 comentarii

  1. Adrian Răspunde

    Parcul din Micro17 este un parc de dimeniuni medii iar ”groapa” din mijlocul parcului era initial gandita ca un mic lac de recreere, rolul pentru care se si preta cata vreme Satmarul nu dispune de parcuri cu luciu de apa in cartiere.
    Skatepark-uri, terenuri de basket, tenis, mini-fotbal etc, in practica europeana se fac pe amplasamente eventual vecine parcurilor, cu alei directionale pentru cei care au asemenea pasiuni de petrece a timpului liber. Evident si acestea sunt foarte necesare insa trebuia respectata arhitectura si ideea initiala a constructorilor (ca n-au facut o groapa betonata in mijlocul parcului de dragul de a avea acolo o simpla groapa betonata).

    Insa asta-i situatia, locuim intr-un oras mic fara viziune ori racordare la realitatile europene de peisagistica. Iar cata vreme arhitectii, peisagistii, administratori de parcuri ori simpli formatori de opinie sunt de regula absolventi pe ultimele locuri din prisma mediilor ai facultatile de profil nici nu sunt mari sperante ca lucrurile se vor schimba viitor. Vom betona pe mai departe zonele centrale ale parcurilor, vom face concerte si terenuri de mini-fotbal in spatii de recreere.

    • IOANA Răspunde

      Adriane ……te ustura in chiloti ca omu asta a facut ceva pt orasul asta ??????
      Mai bine trebuia sa lasa in paragina ca si COI CA ?????

      • Adriana Răspunde

        Ioana, n-ai inteles nimic. Nu e o critica ca ”s-a facut ceva” mai tuta. Ci ca poate era mai bine sa se pastreze ideea originala pentru care parcul a fost construit in primul rand.

        • Romeo Răspunde

          Eu locuiesc în apropiere de acest parc și credețimă că ie mai bine așa de cît cum a fost în ani ce au trecut de cînd să făcut acest bazin că așa se numea mai de mult și mulți copii și-au spart capu acolo pt că aruncau cu pietre și ar fi fost plin de mizerie și broaște și animale morții cîini pisicii mai de mult țigani aduceau acolo animale și le omoreau și le lăsau acolo era o infecție groaznică și mirosea urît voi unde ați fost la acea vreme ? vai de capu vostru

      • Rodica Răspunde

        Ce sa zic , ai inteles foarte multe din postarea lui Adrian , Ioana ( care are viziunea corecta si documentata asupra problemei) ! Trec peste faptul ca limbajul tau se ….asorteaza perfect cu …inaugurarea , daca pentru tine betonul e alternativa parcurilor , n-ai decat sa-ti iei …doza de oxigen de-acolo ! Si in timp ce te dai cu ….rotobilul prin parc – scuza-ma ca nu folosesc englezismele si americănismele – sa nu uiti sa-l tragi de manuta si pe Romeo , ca poate invatati ceva exprimare si scriere corecte !

        • Unu' Răspunde

          Bă Rodico, la-o moartă, că nici tu n-ai înțeles nimic!
          Betonul respectiv este acolo din anii ’80 ai secolului trecut, deci mintenaș de 40 de ani! Nu l-a plantat acolo primarul!
          Bine că nu s-a transformat în locuri de parcare, că deja era culmea!
          Înainte era o broscărie plină de țânțari și jeg! Am crescut în zonă, cunosc foarte bine acest aspect!
          Ideea are mare priză la locuitorii din zonă!
          În rest, orice comentariu e de prisos!

          • Rodica

            Ai dreptate nene; n-am inteles nimic , pe când tu -unu,altu,sau oricare- ai priceput tot. Daca tot esti ….bazat , pe vremea lui Ceausescu , când betonul era tot acolo , de ce n-ai venit tu cu propuneri sau alternative la acel beton ! Si daca ai inteles tot din ce-am postat , poate-mi amintesti unde am pomenit eu de primar , sau alte chestii la care faci referire ! In rest ( orice comentariu e de prisos) , daca tot zici c-ai crescut prin zona , nu-i asa ca e si acela un loc propice consumului de etnobotanice si droguri ? Sa fiti sanatosi si sa va folositi parcul cum vreti !

          • Unu'

            Apoi domnucă dragă (oi fii și tu dragă cuiva, cel puțin așa sper!) de unde știi tu că n-am avut mai demult alte propuneri alternative pentru respectiva groapă?
            Făcui referire la primar deoarece, în 99% din aberațiile pe care le postezi, îl ataci sub o formă sau alta!
            Nu mai stau în zonă de vre-o 16 ani, doar trec prin zonă!
            Nu știu unde ai putea consuma etnobotanice sau orice alt fel de stimulente, dar îți recomand să o faci într-un loc retras, să nu te vadă cineva și, mai ales. să nu te văd IO, că dacă te prind trăgând pe nas, fii sigură că nu te vei bucura de întâlnire! Nu mă interesează ce, când și unde tragi pe nas, dar n-o fă pe domeniul public!

  2. Claudiu Răspunde

    In 1999 cand am depus eu proiectul pentru un skate parc langa podul Decebal unde este acum amplasata parcarea de autobuze, mi s-a respins. Daca atunci mi se aproba , la parcul ufo acum trebuia sa fie altceva, iar copii de atunci se bucurau de skate park . 20 de ani a trebuit ca cineva sa se gandeasca la un asa park. Pacat, dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

    • Romeo Răspunde

      Mă bucur că să aprobat așa ceva în parc mai bine așa de cît ar fi fost lac pentru dacă ar fi fost lac multă mizerie sar fi strîns acolo și un miros infernal mai bine așa de cît nici odată

  3. Radu Răspunde

    Bravo filip!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.