Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

FOTO&VIDEO. Taragotist sătmărean, locul I la un concurs din Cluj

Sătmăreanul Bogdan Bota a câștigat premiul I la Concursul Naţional de muzică populară, “Clujule, vatră de dor”.

În perioada 4 – 5 aprilie 2019, în organizarea Consiliului Judeţean Cluj, prin Şcoala Populară de Arte “Tudor Jarda”, s-a desfășurat cea de-a III- a ediţie a Concursului Naţional de muzică populară, “Clujule, vatră de dor!”, destinat exclusiv Şcolilor de Artă din ţară.

Bogdan Bota, solist instrumentist – taragot, membru al Ansamblului Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE” a obținut premiul I al acestei ediții. Tânărul sătmărean urmează cursurile Școlii Populare de Artă “Liviu Borlan” Baia Mare, profesor coordonator: Ovidiu Cozma.

Concursul îşi propune să încurajeze şi să promoveze tinerii interpreţi vocali şi instrumentişti din rândul numeroşilor cursanţi, care urmează aceste specializări la Şcolile de Arte din România.

Juriul a fost format din: președinte- Vasile Pohoață și membrii: Liviu Buțiu, Ovidiu Purdea Someș, Petrică Mureșan și Leontina Fărcaș.

La această ediţie au participat cursanţi ai Şcolilor de Arte din: Alba Iulia, Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Oradea, Piatra – Neamţ, Reşiţa, Sighetu Marmaţiei, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Invitaţi în Gală au fost: Maria Mihali – Şcoala de Arte Cluj-Napoca – câştigătoarea trofeului ediţiei a II-a a Festivalului “Clujule, vatră de dor!”, Ioan Dordoi, Ana Strîmturean, Felix Gălan, Ioana Petran.

Concursul și spectacolul a fost acompaniat de către: Ochestra Şcolii de Arte Cluj „Vatră de Dor” – dirijor Marius Moldovan, cu evoluția Ansamblului folcloric “Vatră de Dor” al Şcolii de Arte Cluj-Napoca – instructor coregraf Viorel Dragomir.

Sursa: CJCPCT Satu Mare

3 comentarii

  1. M Răspunde

    Felicitari!

  2. Ioan Răspunde

    Felicitări lui si părinților. Soconzelul scoate valori. Codru, pacat ca i lasat de autoritatile judetene.

  3. Salagian Maria Nectaria Răspunde

    Felicitări, Bogdan. Un taragotist de mare valoare. Mă bucur din suflet că ai întrat la noi la liceu, pentru că avem nevoie de cât mai mulți elevi. Te felicit mult și pentru asta. Sa fii fericit toată viața!!! Ești un mare taragotist!! Sa ai mult succes și la cântat, și și la învățătură de acum încolo!! Și îți mai spun odată ca ma bucur mult că ai întrat la liceul nostru. Felicitări încă odată!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.