Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Greviștii de la Electrolux adună pachete pentru copiii defavorizați, în prag de Sărbători

Liderul Sindicatului Liber Samus, Sorin Faur, a declarat, în această dimineață, luni, 22 aprilie, înainte de pornirea Caravanei Electrolux spre București, că sindicaliștii, greviștii, vor pregăti câteva pachete pentru a veni în ajutorul copiilor proveniți din medii defavorizate.

Sorin Faur a ținut să sublinieze faptul că cei care se gândesc la semenii lor sunt niște oameni simpli, care la rândul lor trec prin momente dificile.

,,Pentru că suntem văzuţi de către conducerea Electrolux ca nişte oameni ai stăzii, ne-am gândit că mai sunt în Satu Mare şi alţi oameni ai străzii şi dacă Electroluxul nu se gândeşte la noi că avem un Paşti fără salar şi fără venituri, noi ne gândim că sunt copii în Satu Mare care nu au ce mânca, copii în familii defavorizate, copii în familii sărace, copii instituţionalizaţi şi ca atare i-am rugat pe cei din Federaţia lucrărtorilor din comerţ să ne ajute să pregătim nişte pacheţele micuţe simbolice”, a declarat Sorin Faur.

Astfel, sindicaliștii se vor deplasa astăzi la Asociația Stea din Satu Mare și vor duce pachete la zeci de copii proveniți din medii defavorizate.

,,Sunt 45 de copii din familii foarte sărace și le vom duce câte un cadou mic, un cozonac, o ciocolată și un suc la fiecare pentru că și ei au Paști și ei au dreptul să mănânce un cozonac și să bea un suc. Astfel o să demonstrăm că din puținul pe care îl avem noi, ne gândim la cei mai oropsiți și trebuie să îi ajutăm așa cum pe noi nu ne ajută ai noștri de aici”, a mai spus Sorin Faur.

Reamintim că sindicalişti din mai multe judeţe, în frunte cu vicepreşedinte Cartel Alfa, Marian Apostol, au pornit în această dimineață din faţa fabricii din Satu Mare spre Bucureşti. Caravana pleacă prin Zalău-Alba Iulia-Sibiu-Râmnicu Vâlcea, unde vor protesta în faţa magazinelor care vând produse Electrolux. Protestatarii organizează marţi dimineaţa o conferinţă în faţa unui magazin din Piteşti iar după amiaza vor intra în Bucureşti, după care vor protesta la Ambasada Suediei. Din Satu Mare au plecat 9 muncitori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.