Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Greviștii de la Electrolux vor porni într-o ,,caravană” spre București. Miting în fața Ambasadei Suediei

Președintele sindicatului Cartel Alfa, Bogdan Hossu, va cere boicotarea produselor Electrolux în România, precum și la nivel european, a anunțat în această dimineață liderul de la Satu Mare, Sorin Faur. Mai mult decât atât, precizează Faur, săptămâna viitoare va porni și o caravană de la Satu Mare, cu destinația Ambasada Suediei de la București.

Greva generală continuă la Electrolux, în această dimineață, marți, 16 aprilie, ,,consemnându-se” cea de-a 32-a zi de protest. Pentru că negocierile cu conducerea companiei au rămas în impas, greviștii se pregătesc să pornească într-un marș spre București, acolo unde vor organiza un miting în fața Ambasadei Suediei. Liderul de sindicat Sorin Faur a declarat că această caravană va porni luni dimineață, 22 aprilie, de la Satu Mare și se va opri în mai multe județe, mai exact în fața magazinelor care vând produse Electrolux.

,,Domnul Bogdan Hossu, împreună cu conducerea Cartel Alfa, vor cere boicotarea cumpărării aragazelor și a produselor Electrolux în România și la nivel european. Începând de luni se va porni o caravană care va pleca din Satu Mare și care va merge prin mai multe județe din țară, până către București. Se va opri în fiecare județ în fața unor mari magazine care vând produsele noastre și se va cere boicotarea produselor Electrolux. Mașinile vor pleca luni din Satu Mare și se preconizează că vor ajunge miercuri în București și se vor opri la Ambasada Suediei unde va fi un miting de amploare”, a declarat Sorin Faur.

Reamintim că cei din conducerea fabricii Electrolux i-au chemat la o negociere în această dimineaţă pe grevişti şi le-au făcut o oferă pe care aceştia o consideră neclară. Într-o întâlnire care nu a durat mai mult de o jumătate de oră, conducerea Electrolux le-a spus liderilor sindicali că le oferă o creştere salarială pentru următorii doi ani. Adică în 2019 o creştere de 5% plus un bonuns de prezenţă de 200 de lei brut, iar în 2020 tot o creştere de 5% plus un bonus de prezenţă de 200 de lei. Sindicaliştii au cerut o creştere în sumă fixă, nu una procentuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.