Ultima actualizare: azi, 18:12
Locale

Profitul Electrolux a depășit estimările; Greviștii din Satu Mare își petrec Paștele fără bani

Profitul Electrolux pe primul trimestru din acest an a depăşit estimările, pe fondul majorării preţurilor, transmite Reuters. În tot acest timp, circa 400 de muncitori de la fabrica din Satu Mare, aflați în grevă de două luni își petrec Paștele fără bani.

Producătorul brandurilor Electrolux, Frigidaire, AEG şi Anova şi-a majorat profitabilitatea în ultimii ani printr-o îmbunătăţire a eficienţei şi renunţarea la produsele cu marjă scăzută de profit, dar eforturile companiei suedeze au fost parţial afectate anul trecut de sporirea costurilor cu materiile prime şi de efectele războiului comercial dintre SUA şi China.

Electrolux şi rivala sa americană Whirlpool au decis să majoreze preţurile produselor şi să reducă cheltuielile pentru a amortiza impactul.

Electrolux a informat, astăzi, că majorarea preţurilor a compensat integral sporirea costurilor în America de Nord şi în America Latină în primul trimestru din 2019.

Profitul Electrolux operaţional ajustat a scăzut la 1,30 miliarde de coroane suedeze (136,42 milioane de dolari) în primele trei luni din acest an, de la 1,36 miliarde de coroane suedeze în urmă cu un an, dar peste estimările analiştilor intervievaţi de Reuters – 1,824 miliarde.

Analistul Karri Rinta de la Handelsbanken Capital Markets a apreciat că principala realizare a companiei a fost profitabilitatea peste aşteptări a diviziei din America de Nord.

Acţiunile Electrolux au urcat, în vineri dimineaţă, cu 2,5%, la Bursa de la Stockholm.

Datorită majorării preţurilor, a creşterii solide din Europa şi a cererii peste aşteptări din America Latină, vânzările au urcat cu 6% în primul trimestru din acest an, la 29,71 miliarde de coroane suedeze, în timp ce analiştii estimau vânzări de 29,54 miliarde de coroane suedeze.

Electrolux a estimat un impact negativ în urma costurilor cu materiile prime, a efectelor cursului de schimb şi a războiului comercial dintre SUA şi China de 1,7 – 1,9 miliarde de coroane suedeze în 2019, după ce anterior previzionase un impact de 2 – 2,4 miliarde de coroane suedeze.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Programul magazinelor de Paște. Orarul supermarketurilor din Satu Mare

Principalele magazine din Satu Mare au anunțat orarul special pentru Paște. Cele mai multe vor fi deschise până sâmbătă seara,...

Închide