Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Școala de șah din Satu Mare, rezultate excelente în Ungaria și Baia Mare

Secția de șah de la CS Voința Satu Mare a participat în weekend la două concursuri, unul la Baia Mare, iar altul la Tokaj, în Ungaria, de unde s-au întors acasă cu rezultate foarte bune.

În perioada 29-31 martie s-a desfășurat Rivulus Pueris, un Open general pentru jucători cu elo sub 2.200, legitimați, cuprinși în listele Elo și Civ. Turneul a strâns 43 de șahiști din Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sighetu-Marmației, București, Ucraina și Arad.

Arbitrul șef al acestui turneu a fost I.A. Ciprian-Sorin Muntean de la CS Voința Satu Mare, felicitat la final de organizatori pentru ”arbitrajul de înaltă calitate”.

În clasamentul final de după 7 runde, sătmărenii de la Voința apar pe următoarele locuri: Wilhelm Muller – locul 7 (5p), Mina-Andrei Măreșanu – locul 12 (4p), Gabriel-Sergiu Tăbăcaru – locul 14 (4p), Darius Torok-Brândușan – locul 19 (4p).

Organizatorii au oferit și premii pe diferite categorii. Astfel, pe primul loc la elo sub 1.600 s-a clasat sătmăreanul Mina-Andrei Măreșanu, urmat de Sergiu-Gabriel Tăbăcaru, colegul său de la CS Voința Satu Mare.

Aur și bronz pentru Dominik Seletye

În 30 martie s-a desfășurat ”Tokaj Kincsei Cupa”, un eveniment care a cuprins mai multe sporturi. La turneul de șah din orașul Tokaj, Ungaria, am avut participare de la CS Voința Satu Mare. Iar sătmărenii s-au descurcat excelent. Dominik Seletye s-a înscris la un turneu dedicat șahiștilor cu vârsta sub 12 ani. Au participat 46 de copii, iar sătmăreanul a acumulat 5 puncte în 7 runde. Adică suficient pentru medalia de bronz la general și cea de aur la categoria de 7-8 ani.

Tot la Tokaj, sătmăreanul Balasz Kovacs a ocupat locul 1 la categoria U6, iar Abel Kovacs a acumulat 4 puncte în 7 runde.

În altă ordine de idei, Sergiu-Gabriel Tăbăcaru va reprezenta clubul Voința la Campionatul Național de juniori de la Căciulata, ediție programată să se desfășoare în perioada 14-25 aprilie.

Secția de șah de la CS Voința Satu Mare este antrenată de Ciprian-Sorin Muntean. Mina-Andrei Măreșanu este pregătit și de IM Sergiu Vedmediuc (Republica Moldova).

CS Voința Satu Mare oferă cursuri de șah pentru copii. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0744.868.688, 0771.376.212, e-mail [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.