Ultima actualizare: azi, 11:29

Locale

Sorin Faur, atac la șeful Electrolux Satu Mare: Vrea să distrugă fabrica. Adio dialog

Liderul de sindicat Sorin Faur a lansat un atac la adresa managerului Electrolux Satu Mare Dietmar Bloemer, declarând că acesta din urmă, prin acțiunile sale, distruge încet, dar sigur, întreaga fabrică. Faur a menționat faptul că negocierile ce au avut loc în această dimineață nu au avut nicio finalitate din cauza șefului Electrolux, care împiedică orice formă de dialog.

,,Am vazut comunicatul dat de PR-ul Companiei Electrolux pt greva din Satu Mare. Avem impresia ca existam in doua dimensiuni paralele. Una se comunica si alta se intampla! Am fost chemati la dialog social si ni s-a spus ca nu se vorbeste cu noi in afara a ceea ce li s-a cerut sa ni se comunice. Adio dialog! Am fost chemati la negociere dar orice intrebare, sau explicatie la oferta ne-a fost refuzata. Se pare ca singurul care stia oferta era Bloemer, ceilalti prezenti din partea conducerii au auzit-o si ei pentru prima data. Noi, reprezentantii grevistilor, am cerut explicatii concrete la oferta si am fost refuzati. Am fost scosi afara din sala 2 minute pentru ca Bloemer spunea una si ceilalti spuneau altceva, pentru a se intelege intre ei. Ceilalti chiar voiau sa explice oferta pentru a fi mai bine inteleasa, dar dupa cele 2 minute de intelegere intre ei in care Blomer le-a explicat, probabil ca ei nu conteaza, sau alte metode de santaj pe care nu le sti , toti au fost de acord cu ceea ce a dictat d-ul Bloemer pentru procesul verbal. Daca pana acum am crezut ca managerii sunt o echipa, astazi am vazut ca exista un dictator care vrea sa distruga fabrica asta, nu vrea sa ajunga la un acord cu grevistii, pe care nu-l intereseaza viitorul fabricii (oricum el iese in curand la pensie) si se pare ca el are in cap razbunari personale”, a scris Sorin Faur într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul de sindicat a mai spus că directorul Dietmar Bloemer vrea să se răzbune cu orice preț pe greviști.

,,Nu a fost un dialog social ci un monolog. Nu a fost o chemare la negocieri ci o oferta impusa de mai sus, pe care nici nu au vrut s-o explice, pentru ca BLOEMER nu vrea sa treaca de grevisti, pentru ca numai asa isi poate finaliza planurile de razbunare. Ne pare rau ca cei din compania Electrolux îi dau atâta de mare credibilitate d-ului Bloemer incat sa riste distrugerea companiei in Romania, iar ceilalti manageri romani, santajati, tac din gura. Pacat, eram o familie odata!”, a mai spus Sorin Faur.

Reamintim că cei din conducerea fabricii Electrolux i-au chemat la o negociere în această dimineaţă pe grevişti şi le-au făcut o oferă pe care aceştia o consideră neclară. Într-o întâlnire care nu a durat mai mult de o jumătate de oră, conducerea Electrolux le-a spus liderilor sindicali că le oferă o creştere salarială pentru următorii doi ani. Adică în 2019 o creştere de 5% plus un bonuns de prezenţă de 200 de lei brut, iar în 2020 tot o creştere de 5% plus un bonus de prezenţă de 200 de lei. Sindicaliştii au cerut o creştere în sumă fixă, nu una procentuală.

2 comentarii

  1. Una Răspunde

    Sigur, acuma vede ca se impute treaba si da vina pe altii. El e floricica frumoasa si inocenta. pai conducerea din Satu Mare nu iese din cuvantul alora de la Stockholm, ce aiureli baga si Faur asta? Ori e prost ori e prea tarziu sa mai recunoasca adevarul? Cred ca i-a ajuns si lui la urechi ca incep suedezi sa faca planuri sa mute productia si isi pregateste terenul. Sa nu recunoasca ca din cauza lui si a grevei pe care cartel Alfa a alimentat-o se va ajunge la inchiderea sau, in cazul fericit, la reducerea drastica a productiei si locurilor de munca. mincinos prost! Acum nu iti mai asumi responsabilitatea.

  2. Bobi Răspunde

    Bai ,,una,, se vede, destul de clar ca esti doar un cățeluș pe care directorul la încălecat, nu e nici o problema că va pleca suedezii,vor venii alții care vor respecta angajatii si ii vor platii cu salariu decent! Românii nu sunt slugile Suedezilor sa va fie clar,in rest,Noroc Bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.