Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Spectacol de Ziua Rromilor la Satu Mare

Spectacol de Ziua Rromilor la Satu Mare. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare în colaborare cu Asociația Partida Rromilor Pro Europa- Sucursala Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare organizează un spectacol dedicat Zilei Internaționale a Rromilor – duminică 14 aprilie, de la ora 14:00, în Sala „Octavian Bud” a Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu” Satu Mare.

În program vor evolua: tarafuri tradiționale, formații și grupuri de dansuri din județ.

Data de 8 aprilie a devenit Ziua Internaţională a Rromilor în anul 1971, la primul Congres Internaţional al Rromilor, desfăşurat la Londra. Tot atunci a fost adoptat şi imnul internaţional al rromilor, ”Gelem, gelem” al solistei Olivera Vuco din filmul iugoslav ”Am întâlnit şi ţigani fericiţi”.
Culoarea verde a drapelului sugerează pământul şi natura, albastrul sugerează cerul, iar roata roşie de pe drapel aminteşte că rromii sunt originari din India, de unde au venit după un lung exod.

 

4 comentarii

  1. Romeo Răspunde

    Mai bine zis adunarea hotiilor nespalati :))

  2. satmarean Răspunde

    Spectacol cu rromi avem in fiecare zi. Ba ne fura din buzunare, ba ne jefuiesc, ba cersesc, ba ne fura hainele puse la uscat, ba ne fura din magazine, etc. Daca ii adunau si faceau spectacolul in Polonia unde vreau eu, sincer chiar participam.

    • Dr.Mengele Răspunde

      Perfect de acord cu tine! Sponsorizez transportul! Avem atata tiganiada in fiecare zi, peste tot in oras! E sufocat deja orasul de ei, unde te intorci mumai brazilieni! De sala aia si de centrul ala cultural, mai avem nevoie? Daca nu, dupa ce se umple de bronzati, am eu o idee doua, ce sa facem!

  3. satmarean Răspunde

    Nu prea se rezolva cu ideile tale, avem pompieri buni si nu ii lasa sa se faca sapun. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.