Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

VIDEO. Greviștii de la Electrolux au pichetat Ambasada Suediei

Mai mulți greviști de la Electrolux ce au plecat luni dimineața din Satu Mare spre București au pichetat în această după-amiază Ambasada Suediei. În frunte cu președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, dar și alți lideri de sindicat, muncitorii s-au prezentat în fața Ambasadei Suediei de la București, acolo unde au încercat să tragă un puternic semnal de alarmă cu privire la nivelul de salarizare de la fabrica suedeză.

La pichetul organizat în fața Ambasadei Suediei a participat și președintele Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, precum și lideri ai Cartel Alfa din mai multe județe. Având în vedere faptul că de opt săptămâni sute de muncitori se află în grevă generală, iar negocierile dintre conducerea companiei și sindicaliști eșuează constant, greviștii vor să atragă atenția opiniei publice asupra situației de la Satu Mare.

De asemenea, liderii Cartel Alfa continuă să îndemne la boicotarea produselor Electrolux.

Reamintim că în această dimineață a avut loc o nouă rundă de negocieri între conducerea Electrolux Satu Mare și sindicaliști, negocieri în urma cărora însă nu s-a întâmplat nimic notabil. Reprezentanții fabricii își mențin ultima ofertă și oferă doar 5 bani în plus pe oră muncitorilor. Inițial, conducerea a făcut o ofertă de 50 de bani pe oră, iar acum a mai adăugat 5 bani la cei 50 de bani. Cererea angajaților este, încă de la începutul grevei, de 2 lei/oră.

4 comentarii

  1. Hahaha Răspunde

    Care grevisti? In afara de aia 2-3 care se dau mai smecheri a fost totul un protest politic. Cei de la partidul Demos au fost acolo, aici e dovada: https://www.facebook.com/Platforma.Demos/photos/a.637740466400318/1195829607258065/.

  2. Ghita Răspunde

    Domnul Hossu si Matica isi primesc bine ms salariile de la Cartel Alfa si cica reprezinta intetesele muncitorilor. Gluma de 2 bani. Si dupa denumire zici ca ai de a face cu o grupare criminala in stil mafiot. Am eu o intrebare pentru acesti domni foarte destepti care nu boicoteaza doar Electrolux Satu Mare ci intreg brandul. Daca maine brandul pierde cota de piata in defavoarea altor branduri si la anul vor zice ca sunt nevoiti sa disponbilizeze din muncitori ce va face Cartel Alfa? Manipulare in masa cum face si acum?

  3. Grevist Răspunde

    Ghita, sugi p..a ! Cat ai tu salarul, neghiobule ? Cu salarii sub 500 euro / luna nu mai poate trai nimeni.

  4. john Răspunde

    blomi ciobi ,tic-tac it’s the final countdown!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.