Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Aparatură medicală nouă pentru spitalele din Satu Mare. Investiție de peste 12 milioane de lei

Consiliul Județean Satu Mare a primit de la Ministerul Sănătății 12 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală și echipamente de comunicații în urgență, pentru cele trei spitale sătmărene aflate în subordine.

Astfel, Spitalul de Pneumoftiziologie va fi dotat cu următoarele aparaturi medicale: 2 aparate de ventilație, 2 DAP metre, developeză automată pentru filme radiologice și 2 aparate Roentgen diagnostic digital.

Cele mai multe echipamente vor intra în custodia Spitalului Județean de Urgență Satu Mare: aparat de ventilație mecanică compatibil cu RMN, 15 aparate de ventilație mecanică pentru adulți/copii/nou-născuți, sterilizator cu abur și formaldehidă, sterilizator cu abur, unitate de spălare manuală, stație de apă pentru hemodializă osmoză inversă, 2 monitoare de funcții vitale cu posibilitate de măsurare invazivă, 2 monitoare de funcții vitale pentru măsurare non-invazivă și 6 aparate de anestezie.

Totodată, în inventarul Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș vor figura de anul acesta un sistem complet de video endoscopie cu gastroscop și colonoscop, 200 de paturi de spital, 2 ventilatoare mecanice, ventilator de transport și un oximetru cerebral/somatic.

Cele 12,2 milioane de lei provin din fondurile alocate de la bugetul  de stat pe anul 2019, ca urmare a bunei colaborări dintre Consiliul Județean Satu Mare, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare și Ministerul Sănătății. Suma reprezintă 90% din valoarea echipamentelor medicale, diferența fiind asigurată de către Consiliul Județean Satu Mare.

21 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Echipamente medicale sunt. Doctori, asistente, infirmiere din tot spitalul trebuiesc reevaluate. Cei mai de joasa speta lucratori medicali din toata tara s-au adunat in Satu Mare.

    • satmarean Răspunde

      Este o ticalosie sa jignesti cadrele medicale din Satu Mare doar ca sa te dai tu savant in on-line ! De ce generalizezi si pui la zid toate cadrele medicale ?! Nu e corect ! Vino cu exemple concrete daca poti , ca nu e corect sa arunci cu noroi aiurea in tot personalul medical ! Ti s-a ars vreun beculet la creieras si simti nevoia sa fii doar rau si afurisit de distractie ? Trebuieste sa te reevaluezi inainte sa critici aiurea , satmarean , sa nu se creada ca ” cei mai de joasa speta oameni din toata tara s-au adunat in Satu Mare ” ( adica, batuti in cap !) pt ca ar fi nedrept sa se creada asta , nu-i asa ?!

      • Anonim Răspunde

        Nu sunteți de meserie sa vina un conducător și sa facă ordine ce buni sa rămână și cei rai multi muti sa plecați din locurile plătite de stat. De ce la Cluj se lucrează ca în filme : interveni rapide, doctor prezent la lucru , se poate vorbi cu doctor nu prin asistente ,libera intrare în spital și culmea nu este aglomerat cu vizitatori DE CE ? DE CE ? DE CE ?

        • satmarean Răspunde

          – De ce la Cluj se lucreaza si se traieste bine ca-n filme ?! Simplu ! Pentru ca Clujul e condus de OPOZITIE (PNL – Emil BOC !) …d’aia ! MORALA : daca vrem ca toata tara sa fie dezvoltata ca Clujul trebuie ca TOTI , toata tara sa iesim masiv la vot si sa votam OPOZITIA pt viitorul Romaniei si al Europei ! Pt ca de data asta chiar nu e de gluma !
          LA VOT , cu totii , pt binele tuturor !
          LA REFERENDUM , cu totii , stampila cu doi de DA , sa starpim coruptia si sa construim Romania de maine temeinic pt copiii tarii !
          Avem o singura sansa sa mergem inainte in Europa viitorului – duminica, pe 26 mai 2019 !
          Depinde de fiecare dintre NOI cum va arata Europa in care copiii tarii vor trai !
          PACE…sau RAZBOI ?…PROSPERITATE…sau SARACIE ?…
          Libertate de miscare…sau granite inchise ca in comunism ?…
          Acum , chiar nu este de gluma ! LA VOT si REFERENDUM , deci , pentru binele tuturor cetatenilor europeni din Romania si toata Europa !

      • Anonim Răspunde

        Tratamentul URA dat din partea populației pentru boala din spital este un efect secundar pentru medici buni (rezultate bune în medicina) .

      • satmarean Răspunde

        bai prostule, de ce merg toti cu probleme cardiace la Baia Mare, de ce merg toate cazurile medicale grave la Cluj, Oradea, de ce mergi cu o problema medicala in spitalul satu mare si iesi cu 5? de competenti ce sunt?

  2. Anonim Răspunde

    Buna
    trebuie un conducator bun si restul se rezolva

    • satmarean Răspunde

      nu o sa se intample niciodata asa ceva pentru ca sunt numiti politic. de ce pica CT-ul la spital in fiecare luna la spital? pentru ca cineva sa incaseze 1500 lei de la casa de asigurari pentru fiecare pacient. sunteti ori prosti ori in necunostinta de cauza.

  3. Pop Ioan Răspunde

    …si citeva flagrante privind pliculetele si alte “mici” atentii.

    • satmarean Răspunde

      nu sunt de acord cu tine. nu le mai trebuiesc pliculete la multi. mai bine te f.t in gura si se multumesc cu salariul mare.

  4. 007 Răspunde

    Am sa incep cu un catren cu mari valente in realitate;
    Le-am dat bani sa ma repare
    De la cap pan’ la picioare
    Si intr-o ora… fara vorba
    M-au trimis direct la morga

    Morala;Mita data unor cadre medicale,nu le ridica nici gradul profesional si nici nu-i fac mai empatici,ci va face pe voi mai naivi si desigur…mai saraci,chiar cu duh-ul.Sanatate multa si in special la etaj.

  5. Lavinia Millazi Răspunde

    Mai dureaza pana ce oamenii vor intelege ca : … cu bani putem cumpara un medic , nu cumparam sanatate … si ca sa nu lovim doar sanatatea voi continua… cu bani putem cumpara un judecator , dar nu cumparam dreptate , cu bani putem cumpara un profesor , dar nu cumparam inteligenta , cu bani putem cumpara o femeie , dar nu cumparam iubire… banii au rolul lor pana la un punct .
    Scuze daca am deranjat , o zi placuta.

  6. Adinutza Răspunde

    UPU SATU Mare cel mai slab din toată țara.Aici trebuie facuta o selecție drastică între persoanele(cu pile sau fara)care muncesc aici pe bani multi si competenta 0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.