Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Aurelia Fedorca către PNL Satu Mare: De ce nu le spuneți sătmărenilor că vreți să le tăiați salariul minim?

PSD Satu Mare a transmis un comunicat de presă cu privire la salariul minim pe economie, prezentând, spun ei, dovada faptului că PNL Satu Mare este un adversar declarat al creșterii salariului minim pe economie.

Redăm integral mesajul transmis de PSD Satu Mare:

În urma dezbaterilor din ultimele zile privind de salariul minim pe economie, PSD a prezentat dovada edificatoare care confirmă că PNL a fost tot timpul un adversar declarat al creșterii salariului minim pe economie, considerând că o astfel de măsură este „anti-economică” și „anti-socială”.

Astfel, într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului în data de 8 decembrie 2014, mai mulți economiști ai PNL și USR solicitau să nu se majoreze salariul minim pe economie pentru că o astfel de măsură ar fi „distructivă pentru economie”.

Printre semnatarii scrisorii se numără Cristian Păun și Bogdan Glăvan consilierii pe probleme economice ai președintelui PNL, dar și Florian Cîțu, principala voce a PNL în domeniul economic. De asemenea, scrisoarea este semnată consilierul președintelui Iohannis, pe domeniul economic și social, Cosmin Marinescu, precum și de Claudiu Nasui de la USR.

Unul dintre argumentele invocate în scrisoare a fost că majorarea salariului minim pe economie nu are un corespondent în productivitate, insinuându-se că milioanele de români care au acest nivel salarial nu ar merita de fapt banii pe care îi primesc de la angajatori.

Din acest motiv, în viziunea semnatarilor scrisorii „creșterea salariului minim este în mod fundamental o măsură anti-socială”, iar în opinia lor Guvernul ar trebui să „abandoneze” imediat politica de majorări în acest domeniu. Acest lucru demonstrează că intențiile reale ale PNL în cazul venirii la guvernare sunt cel puțin de a stopa majorările salariului minim prevăzute în programul de guvernare pentru următorii ani și eventual scăderea acestuia, cum au mai făcut și în trecut.

Economiștii PNL și USR nu păreau însă deloc interesați de faptul că, tocmai din cauza salariilor foarte mici, productivitatea în România era atunci foarte scăzută, iar milioane de români plecau la muncă în străinătate. Astăzi după creșterile succesive ale salariului minim stabilite de PSD și după politicile de majorări pentru salariații din domeniul construcțiilor, numărul tinerilor care pleacă din țară s-a diminuat semnificativ, iar România a devenit țara cu cel mai ridicat nivel al productivității din Uniunea Europeană.

Aceste realități demonstrează că viziunea economică a PNL de reducere sau chiar desființare a salariului minim este fundamental greșită și că politica PSD de majorare a salariilor și pensiilor trebuie continuată, indiferent de atacurile și blocajele opoziției și ale președintelui Iohannis.

În acest context, președintele Organizației Județene PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, solicită conducerii PNL Satu Mare să își exprime o poziție publică referitoare la intențiile exprimate de conducerea centrală a PNL de a tăia sau de a desființa salariul minim pe economie.

”În județul Satu Mare sunt zeci de mii de angajați plătiți cu salariul minim pe economie, care au beneficiat de creșteri succesive în ultimii doi ani ai guvernării PSD, de la 925 lei salariu net în 2016, la 1.263 lei în prezent. Liberalii afirmă că această măsură economică e distructivă pentru economie și cer Guvernului să abandoneze măsura creșterii salariului minim.

Este important ca sătmărenii să știe dacă PNL susține această viziune economică. Noi considerăm că sătmărenii trebuie să simtă în buzunarul lor beneficiile aderării României la Uniunea Europeană și să se bucure de aceleași salarii și pensii ca cele din Uniunea Europeană”, a declarat președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca.

37 comentarii

  1. Raul Răspunde

    Tanti Fedorca, de ce nu spuneti ca sunteti plini cu penali si analfabeti?

    • x-ulescu Răspunde

      lasa ca pnl-ul ( vechiul pdl ,care a marit TVA la 24 b% pentru toata lumea ) bubuie de dastepti la cap …de aia nu au gasit un membru vechi din pnl sa deschida lista lor la europarlamentare

      • Miha Răspunde

        Decât toată adunătura de penali , analfabeți și cretini din PSD și Alde , mai bine așa . Rareș Bogdan este membru mai vechi din Pnl .

        • x-ulescu Răspunde

          unii nu sunt penali deoarece ..nu a cercetat nimeni cu adevarat faptele lor penale..cum poti pierde 2 case ..definitiv pentru ca sunt luate cu acte false si sa nu fi penal ????? cum poate sa fie cineva seful vamesilor in perioada lor de glorie a coruptiei si sa nu fie penal ?? cup poate un partid sa fie finantat de oamenii strazii si sa nu fie nimeni penal si infractor ??

      • Ion Răspunde

        Alegerea lui Rares Bogdan e una fericita pentru liberali.Dovedeste deschidere si intelepciune.

  2. George Răspunde

    Penibili penibili penibili . Nu mai intoxica cu fakenews-URI . Nu mai tin . Sper sa dispară PSD ul tău din politica românească . Este toxic

    • #rezist Răspunde

      Băi ,ghiorghie,atunci de ce PNL-istii nu dezmint afirmatiile PSD-istilor ???????

      • George Răspunde

        Mark Twain spunea : “nu te certa niciodată cu oamenii prosti. Te vor trage in jos , la nivelul lor și apoi te vor bate cu experiența .”

        • x-ulescu Răspunde

          in emisiunile de la tv se vede exact contrariul , reprezentantii pnl intrand peste ceilalti in discutie ,

          • Marin

            Intoarece televizorul sau stai in cap, poate vezi altfel!

        • #rezist Răspunde

          Băi ,ghiorghie !!!! ”Este mai bine să fii prost şi să cunoşti acest fapt, decât să fii prost şi să te crezi înţelept”.Eu am pus o intrebare:de ce nu dezmint jegurile pnl-iste,oficial, ceea ce afirma psd-istii???

      • Mirela M. Răspunde

        Dacă ataci replica unui prost , rosti sa te trezești cu tot prostul in discuție ! Așa ca , no comment

      • x-ulescu Răspunde

        pentru ca nu au argumente ,ei sunt impotriva a tot,dar nu vin sa spuna cum ar face ei ..pentru ca nu stiu

  3. Sătmărean Răspunde

    M-ai puteți dezinforma românii, pesediștilor?!

    • x-ulescu Răspunde

      a pierdut werner iohanis cu gasca lui 2 case in instanta pentru ca au fost luate cu acte false DA sau NU ?
      e dezinformare sau nu

      • Sătmărean Răspunde

        Stimabile, alta era întrebarea, ca să-l parafrazez pe un nenorocit pesedist! Vezi titlul!

        • x-ulescu Răspunde

          e werner iohanis penal daca a luat 2 case cu acte false ,dovedit in instanta DA sau NU ????

      • Gicu Răspunde

        Scrie asa ceva in articol?Nu-ti dai sama ca esti penibil?!

  4. Ponta Răspunde

    Rusine PSD Satu Mare pentru astfel de acțiuni si declarații mincinoase . Fedorca are mari derapaje asemenea celor care o flanchează .

  5. ciprian Răspunde

    Toti sunteti niste nenorociti, borfasi de clasa, locul vostru este dupa gratii, l- ati belit pe bietul roman si de piele si de demnitate…psd, pnl,udmr si alte rahaturi de acest gen n-ar mai trebui sa existe

  6. Adnan Răspunde

    PSD-istii si PSD-ul n-are ce cauta in Ardeal. Sa se duca la ei in Teleorman ori Dolj si sa prosteasca lumea cu tot felul de sperietori.

  7. Gyuri Răspunde

    Poţi să creşti salariile dar dacă în paralel statul se împrumută este clar că ceva nu e în regulă.Şi apoi este pătura de angajaţi la privat care n-au primit mărire de salariu,pt. că acola nu aşa se procedează iar punctajul lor la pensie a scăzut odată cu creşterea salariului mediu.De lucrul ăsta nu vorbeşte.

    • Rodica Răspunde

      Cine vrei sa vorbeasca , cei de la bugetari ? Stii care este parerea generalizata a lor despre privati ? Iti spun eu – privatii sunt niste evazionisti notorii ( si aici au ….putintica dreptate , din pacate ) , in concluzie merita controalele si amenzile pe care le primesc , si nu bugetarii sunt de vina ca ei nu primesc salarii meritate , echivalente celor de la bugetari , ci patronii ( si-aici , iar au ….putintica dreptate) ! Acestea sunt parerile exprimate de persoane din sanatate si invatamant ! Si-atunci te-astepti sa recunoasca ca privatul ….trage ca sa aiba ei salarii ? Atata timp cat nu exista o lege a salarizarii corecta pentru toate categoriile profesionale , atata timp cat nu sunt niste plafoane realiste de salarizare ( si-aici sigur intelegi ca nu e corect ca un notar , chirurg , profesor universitar sau parlamentar sa mearga …..acasa cu mii de lei lunar , iar un inginer , economist sau chiar si-un simplu muncitor de la privat sa stea pe minimul pe economie si eventual ceva in plus , daca se-ndura patronul . Vor sari unii sa-mi explice de pregatire profesionala , calificare , cursuri , etc. , si-atunci le raspund cu doua intrebari – dupa ce criterii se stabilesc si se acorda salariile intr-o firma sau institutie si daca exista personal calificat doar la buget , iar cei de la privat , sunt niste inculti , nescoliti , vai mama lor ?

  8. #kkt Răspunde

    Cum iese PSD-ul cu vreo declaratie, hopa si postacii pnl-isto #-isti….agitandu-se nevoie mare, latrand aceleasi 3 dejectii + 2 propozitii in care se repeta “corupt” si “ciuma rosie” si cam atat. Bravo, se pare casa experimentul de tip Pavlovian al neamtului a dat roade! Cățeii se comporta predictiv. Cat despre stire, este reala, PNL-ul si toata asa zisa dreapta politica romaneasca nu a purtat si nu va purta absolut niciodata interesul acestei natii! O gasca de vasali ai Vestului a ajuns sa dezbine o tara intreaga….trist.

    • cârcotaş Răspunde

      Comentariu de kkt! Petrom şi BCR cine le-a dat?Oricum nu sunt fan PNL fie şi numai că nu s-au prezentat la votul pe legile justiţiei. Dar liberalii de la ALDE sunt buni? Tăriceanu(cel cu bileţelul roz şi afacerea Stirling) sunt OK, patrioţi? Şi Mazăre o fi tot patriot dar l-a dovedit statul paralel.Spune, măi kkt ce eşti, ceva despre cele două întrebări de la referendum. Ce hibă au?

    • cârcotaş Răspunde

      Comentariu de kkt! Petrom şi BCR cine le-a dat?Oricum nu sunt fan PNL fie şi numai că nu s-au prezentat la votul pe legile justiţiei. Dar liberalii de la ALDE sunt buni? Tăriceanu(cel cu bileţelul roz şi afacerea Stirling) sunt OK, patrioţi? Şi Mazăre o fi tot patriot dar l-a dovedit statul paralel.Spune, măi kkt ce eşti, ceva despre cele două întrebări de la referendum. Ce hibă au?

  9. Nicu Răspunde

    Ai luat-o razna!

  10. cârcotaş Răspunde

    Comentariu de kkt! Petrom şi BCR cine le-a dat?Oricum nu sunt fan PNL fie şi numai că nu s-au prezentat la votul pe legile justiţiei. Dar liberalii de la ALDE sunt buni? Tăriceanu(cel cu bileţelul roz şi afacerea Stirling) sunt OK, patrioţi? Şi Mazăre o fi tot patriot dar l-a dovedit statul paralel.Spune, măi kkt ce eşti, ceva despre cele două întrebări de la referendum. Ce hibă au?

  11. Ioan Răspunde

    Două fufe de-a lui Dracnea și un pseudopocăit!

  12. Irina Răspunde

    PNL nu a tăiat salariile, le-a tăiat gașca lui Băsescu care acum e în PMP!

  13. satmareanul deceptionat Răspunde

    Asa e doamna Fedorca ! PNL va taia salariile pensiile indemnizatiile si ce o mai fi dar mai inainte va taia pensiile speciale pentru toate categoriile ! Si daca tot o ducem mai rau decat inainte de 1989, PNL va taia indemnizatiile de revolutionar !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.