Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. Cod portocaliu și cod roșu de inundații în Satu Mare. Pompierii, pregătiți să intervină

Pompierii sătmăreni sunt pregătiți să intervină pentru executarea misiunilor specifice în contextul emiterii codurilor portocaliu și roșu pe Raul Turț din județul Satu Mare. Situația din teren este atent monitorizată.

Până la această oră nu au fost înregistrate evenimente deosebite și nici apeluri la numărul unic de urgență 112, care să necesite intervenția echipajelor de pompieri. Autoritățile locale din localitățile vizate s-au gospodărit, decolmatând șanțurile și rigorile și acordând sprijin și asistență acolo unde a fost nevoie. Pompierii militari rămân la datorie, iar in funcție de evoluția situației din teren, vor interveni cu promptitudine în sprijinul populației și autorităților din zonele afectate.

,,Astăzi, la ora 10.00, a fost depășită cota de pericol cu 48 de centimetri, pe râul Turț, în localitatea Gherța Mare. La ora 12.00, nivelul cursului de apă era în scădere. De asemenea, în amonte de Acumularea Călinești-Oaș,  la ora 12.00, se înregistrau depășiri ale cotelor de atenție pe râul Tur, la stația hidrometrică Negrești-Oaș și pe Valea Rea, la stațiile hidrometrice Huta Certeze si Măguricea”, anunță Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

Specialiștii ABA Someș-Tisa solicită populației să nu traverseze cursurile de apă și să nu desfășoare activități în zonele adiacente albiilor acestora, în perioadele în care sunt emise coduri meteorologice și hidrologice.

Reamintim că în comuna Cămărzana creşterea nivelului apelor urmare a scurgerilor importante de pe versanţi a dus la îngreunarea circulaţiei rutiere şi afectarea a 10 gospodării (inundarea curţilor şi a beciurilor) şi a 15 hectare de culturi agricole. În restul teritoriului nu s-au semnalat până în acest moment situaţii de urgenţă.

Foto: Valea Turțului – Susanii de Sus
Raul Tur la intrarea în baraj
Cămârzana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.