Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO/VIDEO. Viorica Dăncilă, la Sâmbra Oilor: Vreau să vă felicit, sunteți un exemplu pentru mulți

Viorica Dăncilă a ținut să transmită un mesaj de unitate oamenilor prezenți la Sâmbra Oilor. Premierul a urcat pe scena festivalului și le-a vorbit oșenilor despre nevoia de consens și unitate, precizând că doar împreună cu ,,oamenii care poartă în suflet tricolorul” se poate construi o Românie solidă. Totodată, prim-ministrul României a ținut să-i felicite pe locuitorii din Țara Oașului.

Prim-ministrul României i-a asigurat pe toți locuitorii din Țara Oașului de sprijinul necondiționat al Guvernului, subliniind faptul că oșenii sunt un exemplu pentru toți românii, iar țara se poate construi în jurul oamenilor buni și respectuoși.

,,Vreau să vă felicit pentru că duceți mai departe tradiția și sunteți un exemplu pentru mulți. Sper ca cei ce nu au învățat nimic să învețe de la dumneavoastră ce înseamnă respectul și ce înseamnă un bun român. Oameni buni, sper să vă alăturați Guvernului României și sper ca împreună să creionăm un viitor bun pentru români și România. România nu mai poate aștepta, România vrea un viitor mai bun acum”, a declarat Viorica Dăncilă.

Dăncilă a vorbit și de investițiile din zona Sătmarului și le-a promis oșenilor că și zona lor va beneficia de sprijinul Guvernului: ,,Vom pune bazele unei centuri ocolitoare pentru Țara Oașului pentru că știm că este important pentru dumneavoastră și zona dumneavoastră”.

Premierul nu i-a uitat nici de data asta pe protestatari, ținând să le spună că ,,violența verbală nu ține loc de argumente”.

,,Nu jignirile și nu huiduielile ne fac mai buni români. Violența verbală nu ține loc de argumente și nu este specifică poporului român. Adevărații români sunt oamenii care poartă în suflet tricolorul, oamenii respectuoși, oamenii care se mândresc cu țara și comunitatea lor, oamenii care vor să construiască un viitor mai bun pentru copiii noștri. Acesta este viitorul României”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Pe scena amplasată în mijlocul festivalului au urcat delegația guvernamentală condusă de Viorica Dăncilă, primarul Negreștiului, Aurelia Fedorca, primarul de Certeze, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, precum și alte oficialități.

După încheierea discursurilor, premierul României, împreună cu miniștrii Eugen Teodorovici, Sorina Pintea și Gabriel Leș au făcut un tur al festivalului și au stat de vorbă cu oșenii despre tradițiile și obiceiurile din Țara Oașului.

Atmosfera festivalului a fost întreținută de mai multe ansambluri folclorice din Satu Mare, Țara Oașului și chiar Ucraina, dar și de cunoscutul interpret Petrică Mureșan.

VIDEO cu toate declarațiile făcute de premierul Viorica Dăncilă la Sâmbra Oilor:

13 comentarii

  1. Y_grec Răspunde

    Bravo nota zece pentru osenii analfabeti , va meriatati soarta , 3/4 in strainatate restul acasa la tucat in coor pesedisti analfabeti , in curand vom pleca cu totii si o lasam pe dancila si dragnea sa se foota intre ei .

    • una Răspunde

      @Y-grec-Probabil esti un puturos asistat social daca nu-ti gasesti de munca in Romania si degeaba vei pleca in strainatate ca acolo se munceste !!A te voria ruguci in coor de nu te vei opri pana la tine in sat !!

      • x-ulescu Răspunde

        acolo in strainatate, dupa primele ispavi primeste gratis casa si masa de de la tara aia..dupa gratii

  2. Ciobanu Răspunde

    Mooie PSD !

  3. angela roatis Răspunde

    Lăsând deoparte comentariile răutăcioase eu chiar îi felicit pe sătmăreni , pe oşeni , oficialităţile din Satu Mare , Certeze , Negreşti şi pe toţi participanţii la acest frumos şi tradiţional eveniment pt.că au dat dovadă de multă maturitate şi nu s au dezis nici în acest an. Sunt gospodari , ospitalieri şi buni români care păstrează tradiţiile şi nu se ruşinează să şi etaleze portul popular , obiceiurile din zonă. Oşenii s au luptat şi în comunism pt.ca obiceiurile din zonă să fie păstrate . Felicitări tuturor şi ruşine celor care au încercat să umbrească vizita premierului. Dacă noi nu ne respectăm liderii indiferent de culoarea politică nici străinii nu ne vor respecta.

    • Rodica Răspunde

      Ai uitat un lucru – ca sa primesti respect , trebuie sa-l si dai sau sa-l meriti ! Ai impresia ca politicienii nostri ne respecta ? Esti intr-o mare eroare , draga ! Cu cine s-au luptat osenii in comunism ca sa-si pastreze obiceiurile ? La ce ne-arata istoria si realitatile , comunistii erau mai mari partrioti ca politicienii de azi ! Si pe vremea lui Ceausescu participam la sambra , fara sa-mi interzica nimeni ; la fel cum mergeam la biserica , fara sa am vreo retinere sau teama ! Doar ca erau subiecte tabu pe vremea aceea ; si da , activistilor de partid le erau interzise anumite manifestari sau participarea la slujba de duminica , dar nu era nici o tragedie daca se ….ratacea careva pe-acolo ! Nu-i vezi ce penibili sant in poza , imbracati cu ie si pozând in …..neprihaniti ? Au uitat organizatorii sa-i dea si lui Pataki o ie ! Asa ca , despre respect , nu cu politicienii , te rog ! Mai au mult de…. lucru politicienii , ca sa ne castige respectul !

  4. MURITOR Răspunde

    Sa nu va imaginati ca la Sambra Oilor sunt doar oi…sunt si capre sterpe.Din aceasta rasa fac parte Veorica Dancila si Aurica Fedorca!!!!

  5. ciprian Răspunde

    E clar ce se doreste din toate aceste actiuni…sper ca satmarenii sa nu puna botul din “NOOOUUU” la promisiunile desarte neonorate de ani de zile de catre cartita psd-ului

  6. ciprian Răspunde

    Au aparut din nou “cersetorii in SM” …incepeti deratizarea!

  7. Nha Răspunde

    Bine , bine , da’ Centura Ocolitoare aTarii Oasului ??? Cum e aia si la ce foloseste? S-ai ocolesti pe oseni ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.