Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO/VIDEO. Ziua Europei, Ziua Independenței și Ziua Victoriei, sărbătorite la Satu Mare

Ziua de 9 mai a fost marcată marcată și în acest an la Satu Mare. În organizarea Instituției Prefectului, la Monumentul Ostașului Român a avut loc o serie de manifestări dedicate unei zile cu triplă semnificație: Ziua Independenței, Ziua Uniunii Europene și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al II-lea Război Mondial.

Manifestările dedicate zilei de 9 Mai au început la ora 12.00, debutând cu intonarea Imnului de Stat. După acest moment, a avut loc un ceremonial militar și religios, precum și alocuțiuni, iar mai apoi s-a trecut la depunerea de coroane la Monumentul Ostașului Român. Au depus coroane principalele instituții ale Sătmarului și anume Instituția Prefectului, Consiliul Județean, respectiv Primăria municipiului Satu Mare.

Manifestările s-au încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

9 Mai, triplă semnificație

În fiecare an, pe data de 9 mai se serbează Ziua Europei. Pe lângă această semnficaţie, 9 mai marchează şi Ziua Independenţei României şi a sfârşitului celui de-al doilea război mondial. Sebarea Zilei Uniunii Europene marchează istorica declaraţie de la 9 mai 1950, a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state. Decizia a fost luată de Consiliul European de la Milano, în 1985.

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. matroz el Răspunde

    tovarasul patrihot Govor nu a defilat?

  2. Cetatean Răspunde

    Nu cred că a existat vreodată vreo dezorganizare mai jalnică! Penibil! Și sunt persoane plätite pentru asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.