Administrația Domeniului Public Satu Mare începe de luni, 6 mai, ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Cuantumul sanctiunii pentru ridicare-transport-depozitare este de 550 de lei. În cazul în care utilizatorul sau proprietarul se prezintă la autovehicul și nu se mai efectuează transportul și depozitarea, sancțiunea e de 300 de lei. Menționăm că după ce trec 24 de ore de ridicare se adaugă o taxă de 50 de lei pe zi.
Măsura ridicării autovehiculelor se aplica în cazuri precum:
- oprirea voluntară a vehiculelor
- în zona de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă”;
- în curbe şi în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m;
- pe trecerile pentru pietoni;
- în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu,
- precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei;
- în staţiile mijloacelor de transport public de persoane;
- în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse, precum şi în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în acelaşi sens ar fi obligaţi, din această cauză, să treacă peste acest marcaj;
- pe pistele obligatorii pentru pietoni şi/sau biciclişti ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare;
- pe trotuar, dacă nu se asigură spaţiu de cel puţin 1 m pentru circulaţia pietonilor;
- pe pistele pentru biciclete;
În vederea restituirii autovehiculelor ridicate, proprietarii/deținatorii legali/utilizatorii acestora se vor prezenta la spațiul special amenajat, îngrădit și supravegheat video, pe Strada Gara Ferăstrău nr.9, unde vor prezenta cartea de Identitate, permisul de conducere și cartea de identitate sau certificatul de înmatriculare a autovehiculului.
După restituirea autovehiculului conducătorii auto se vor prezenta la agentul constatator din cadrul Poliției Locale satu Mare în vederea întocmirii procesului verbal de constatare a contravenției, în caz contrar acesta va fi întocmit în lipsă.
Foarte bine, cui nu-i pasa de altii decat de propria cretinime ala sa plateasca.
La ce numar de telefon putem sesiza bravii concetateti ?
Care de exemplu “favoritii mei” parcheaza exact in intersectie blocand atat vizibilitatea celui care opreste cu masina in intersectie, dar mai ales pe mamicile cu copil mic in carucior, care sa coboare ea bordura de 30 cm, sa iasa pe drum pentru ca mult lenevitul conducator auto sa opreasca la 3 m distanta de scara blocului.
In M16 e scris sub fiecare indicator ,,oprire interzisa”.
Ar fi bine sa se dea si un nr de whats app pt a trimite imagini cu masini abandonate.
Am o intrebare ; pe str Aurel Vlaicu ,sunt indicatoare cu oprirea interzisa ,pana la iesirea din oras.
Daca opresc sa intru cu spatele in curte sunt pasibil de amenda , daca intru cu fata in curte si ies cu spatele in strada iar nu e bine. Cum se procedeaza corect in aceasta situatie ?
Nu ar trebui indicatoare cu stationarea interzisa ? mai ales ca acum TIR-urile nu au voie pe acolo ?
Șhmecherul
Ar fi culmea sa te amendeze in acest caz , bineinteles cu semnalizare din timp atentie mare , consider eu
ok….atunci faceti locuri de parcare si nu mai dati atatea autorizatii de constructi aiurea. Cum naiba s-a dat unda verde pt constructia blocului de langa scoala Brancoveanu? sau a blocului vis-a-vis de Kaufladul de pe botizului? unde isi vor lasa locatarii masinile? faceti locuri de parcare mai oameni buni,nu sufocati orasul cu cladiri inutile.