Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Un deputat, mesaj pe panoul publicitar al Electrolux: RO. NU E ŢARA MUNCII IEFTINE!

Deputatul Adrian Dohotaru a efectuat în această dimineaţă un “gest de nesupunere civică”, scriind mesaje pe panoul publictar al companiei Electrolux  amplasat în Grădina Romei.

El a scris mesajul “RO. NU E ŢARA MUNCII IEFTINE” şi a lipit câteva veste pe panou.

Deputatul a fost legitimat de către jandarmi, care se pare că îi vor întocmi o amendă.

” Solidaritate cu lucrătorii Electrolux! E primul meu graffiti ca om politic, ca gest de nesupunere civică, la protestul sindical din fața întreprinderii, de față cu sindicaliștii, media și jandarmeria. Sper ca puterea politică, dar și opoziția, să pună pe agenda publică tema justiției sociale, regasită în mai multe proiecte legislative pe care le-am depus: o nouă lege a dialogului social, corelarea salariului minim cu un coș pentru trai decent, amenzi mai mari pentru ore suplimentare ilegale etc.”, a transmis deputatul Adrian Dohotaru.

20 comentarii

  1. Gicu Hugi Răspunde

    Asta se incadreaza la vandalism… deci ar trebui sa-si ia macar o amenda.

    • Adi Răspunde

      Un dobitok nu deputat ,cate salarii dă bugetarul ăsta. Să comentezi este usor problemă este la fapte.Asta precis este de la PLUS teoretician .

      • Gicu Hugi Răspunde

        A fost in USR pana in 2017, dupa care a demisionat si acum colaboreaza cu Demos, niste dubiosi simpatizanti ai lui Maduro

  2. x-ulescu Răspunde

    da consilieru pnl .care a intrat cu atelaju cu cai in oras ,desi este interzis ..de ce nu a fost amendat ???

  3. Rodica Răspunde

    2 observatii ; – nu se incadreaza la nici un vandalism faptul c-a scris cu grafiti ; a vandaliza inseamna cu totul altceva ( a distruge cu buna stiinta si fara vreun motiv anume opere ce apartin culturii si artei unui popor , etc, consulta DEX-ul) ; eu nu vad ca acel panou publicitar sa reprezinte vreo opera de arta , cel mult poate fi tras la raspundere pentru gestul sau si la o recidiva amendat ;
    – este o mare eroare ce a scris acolo , deoarece Romania ESTE tara muncii ieftine – si realitatile de zi cu zi demonstreaza acest lucru( cel putin pentru o anumita categorie de salariati ) .

    • y Răspunde

      @Rodica, eu aș completa comentariul doar cu atâta. Stimabilul deputat USR de Cluj de aia ne mănâncă banii, nervii etc. ca să ne ajute în asemenea situații. Sau Doamne ferește să nu se ajungă în asemenea situație. Legii și altele adică pentru protejarea forței de muncă locale. Acțiunea asta după 9 săptămâni de grevă (bună dimineața domnul deputat !) este pentru campanie. Slăbuț ce să spun și fără rost. Jalnic.

      • Gicu Hugi Răspunde

        Nu mai e in USR din 2017. Acum colaboreaza cu Demos, cei care au fost si la protestele de la Ambasada Suediei.

      • Rodica Răspunde

        Personal , nu acord credit niciunui politician , indiferent din ce partid se trage ! Se pare ca pentru unii s-au epuizat toate caile corecte si cinstite de a se remarca -fiindca ei nu cunosc asa ceva- deci s-au gandit sa faca ceva iesit din comun ! A vrut omul sa se bage-n seama acum , in prag de alegeri si a gasit aceasta solutie ! Gestul spune multe despre el (si ceilalti politicieni) !

    • Gicu Hugi Răspunde

      Exact ca e “Distrugere” ce a facut, conform Codului Penal.

    • Gicu Hugi Răspunde

      Sa inteleg ca daca dau cu telefonul tau de pamant nu e vandalism / distrugere? Pe ce lume traiesti? Ia de aici:

      “Art. 251 Distrugerea
      (1) Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun apartinand altuia ori impiedicarea luarii masurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum si inlaturarea masurilor luate, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
      (2) Distrugerea unui inscris sub semnatura privata, care apartine in tot sau in parte altei persoane si serveste la dovedirea unui drept de natura patrimoniala, daca prin aceasta s-a produs o paguba, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
      (3) Daca fapta prevazuta in alin. (1) priveste bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 5 ani.
      (4) Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun savarsita prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc, si daca este de natura sa puna in pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
      (5) Dispozitiile prevazute in alin. (3) si (4) se aplica chiar daca bunul apartine faptuitorului.
      (6) Pentru faptele prevazute in alin. (1) si (2) actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
      (7) Tentativa faptelor prevazute in alin. (3) si (4) se pedepseste .

      Art. 252 Distrugerea calificata
      (1) Daca faptele prevazute in art. 251 au avut ca urmare un dezastru, pedeapsa este inchisoarea de la 7 la 15 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi .
      (2) Dezastrul consta in distrugerea sau degradarea unor bunuri imobile, ori a unor lucrari, echipamente, instalatii sau componente ale acestora si care a avut ca urmare moartea sau vatamarea corporala a doua sau mai multor persoane .”

      • Rodica Răspunde

        E grea limba romana , da nu-i bai ; ia-ti un consultant de drept (penal sau civil, la alegere) sa-ti explice termenii pe care i-ai insirat ( sau copiat, ma rog , tot una ) ; vad c-ai folosit termeni… grei , precum dezastrul , distrugere , patrimoniu cultural ( o fi vreo pictura celebra si-mi scapa mie , acel panou publicitar) , aducere in stare de neintrebuintare …. . In ce priveste telefonul tau , poti da de pamant cu el cat vrei , se numeste act necugetat , lipsa de discernamant , dar nu vandalizare ! Ai gresit contextul ! Mai citeste putin …..

        • Gicu Hugi Răspunde

          Vandalism, conform dreptului penal inseamna distrugere. Vezi ca la tribunal nu se judeca dupa DEX.

          “Vandalismul este o “acțiune care implică distrugerea intenționată sau deteriorarea unei proprietăți publice sau private”.

          Termenul include pagube materiale, cum ar fi graffiti și distrugerea îndreptată spre orice proprietate, fără permisiunea proprietarului. Termenul își găsește rădăcinile într-o concepție iluministă după care poporul germanic al vandalilor nu știau altceva decât să distrugă pe unde treceau sau poposeau. “

          • cârcotaş

            @Rodica,nu pot să cred…Te dai bătută?

          • Rodica

            Cunosti vorba aceea – ….cineva întotdeauna cedeaza ! Un destept are intotdeuna de invatat ceva de la un prost , invers e mai greu ! Sigur , n-am facut referire la cineva anume , constatam doar , ca dupa unii , s-ar putea intocmi ….dosar penal doar pentru faptul ca celalalt gandeste putin mai mult ( fara a-i ….vandaliza inteligenta ) ! Multumit carcotas ?

  4. Altu Răspunde

    Trebuia să scrie : ” România nu este țara muncii ieftine la buget ” , în schimb este țara muncii ieftine la privat. Primii lucrează pe mii de euro iar ceilalți slugaresc pe câteva sute.

  5. john Răspunde

    Romania, tara fara speranta.Blomer, go to HELL !

  6. Livian Răspunde

    Ii sugerez domnului deputat “no name” sa adauge pe lista propunerilor sale si sanctionarea medicilor care dau concedii medicale pe banda rulanta, incurajand practica “scrierii afara” (cand esti in concediu de boala fara sa fii bolnav). Si sa se mareasca si sanctiunile pentru munca la negru si neplata taxelor aferente. Ca, daca tot e campanie electorala, sa stie clujenii ce voteaza. Dar acolo nu il baga nimeni in seama…
    Si nu uitati ca bugetarii sunt platiti… de la buget. Adica din taxele si impozitele pe care firmele, companiile si fiecare om le platesc. Si uitati-va pe fluturas cat merge la stat, lunar… Cat aveti brut si cat ramane net dupa plata impozitelor. Problema nu e cu medicii sau profesorii, am toata stima pentru multi din ei. Problema e cu toate pitipoancele si pilele angajate prin primarii, consilii locale, judetene, prin finante etc.

    • Altu Răspunde

      Da,cei de la privat să fie corecți, să plătească tot , iar cei de la buget să facă risipă pe banii noștrii. Nu, să nu mai plătim nimic, să lucrăm la negru, că oricum nu avem nici un beneficiu dacă plătim taxe. O grevă fiscală ar trebui, să primească privatul care întreține statul asta de rahat, respectul care i se cuvine.

  7. Blomer Răspunde

    Poi sa i vopsesca si lui cineva masina …..

    Daca e in regula ce a facut

  8. angela Răspunde

    Domnul deputat s-a comportat ca un “neica nimenea” . Ce a făcut dumnealui este un gest de huliganism . Domnule deputat acesti oameni au nevoie de un altfel de sprijin. Au nevoie de un mediator iar de la o persoană cu funcţia dv.se aşteaptă la altceva . Aţi scris acel mesaj ca şi cum aţi avea în spate alte sute de firme care să le puneţi în loc. Chiar aţi şocat cu gestul dv. Doamne ajută să vă vină mintea la cap şi Doamne ajută să se rezolve problema celor de la Electrolux dar tare mă tem că le a fost ridicată mingea la fileu celor din conducerea firmei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.