Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Ministrul Gabriel Leș, în vizită la fabrica Alu Menziken

Ministrul Gabriel Les și primarul Torok Marian au vizitat azi fabrica Alu Menziken de la Medieșu Aurit, o investiție realizată anul trecut de concernul elvețian Montana Tech Components, care a beneficiat de o subvenție de stat de 20 milioane de euro din partea Guvernului României.

,,Guvernul României a fost alături de investitori de la început și îi susținem în continuare pentru a progresa și pentru a stabili condițiile necesare creării de locuri de muncă sigure și bine plătite. I-am felicitat pentru investiția realizată și pentru condițiile pe care le oferă angajaților. Fabrica Alu Menziken de la Medieșu Aurit este una dintre cele mai mari investiții din județul nostru, care va revigora întreaga zonă prin locurile de muncă oferite”, a declarat ministrul Gabriel Leș.

După ce se va construi și podul peste Someș dintre Potău și Cărășeu, pentru care Guvernul a alocat finanțare Primăriei Medieșu Aurit prin PNDL 2, fabrica își va putea deschide porțile spre forța de muncă din zona Codrului, ceea ce va fi extraordinar de benefic atât pentru investitor cât și pentru codreni.

Compania a construit două hale de producție, iar numărul de angajați în prezent se ridică la 115, urmând să depășească 250 până la mijlocul acestui an, respectiv 600 de persoane în următorii trei ani, odată cu continuarea investiției și ridicarea a încă două hale de producție de 20.000 metri pătrați.

Investiția companiei Alu Menziken de la Medieșu Aurit este de peste 50 milioane de euro. La noua fabrică de la Medieșu Aurit, compania va produce piese din aluminiu pentru nume mari din industria auto și aeronautică.

3 comentarii

  1. mae Răspunde

    da de ce nu mergi in vizita si la electrolux……..ati ajutat pe straini les esti un tradator de tara industria romaneasca este distrusa si el merge in vizita la alu altu ma da prost trebuie sa fii,,dezamagire totala o personalitate caracter zero.

  2. Tov Primar Răspunde

    Gabitza gabitza te visezi primar este..ai iesit cam devreme in campanie…poate iti satisfaci si tu stagiul ala militar….iti umplii buzunarele de cash la minister …. te pui la somn ca nu iti m-ai trebuie banii primariei..si candideaza MIIRCCEEEAAA..ca lui ii plac mai mult banii decat tie..ii mai infomentat dupa atatia ani pe tusa..sa golit visteria..Votati Hotii…de buzunare..

  3. Rodica Răspunde

    Ce-a cautat acolo ? A fost sa-si depuna cv-ul pentru angajare ? Ca sigur nu l-au interesat conditiile de munca si de salarizare , iar un lucru e sigur in toata economia asta de piata – marile concerne , multinationalele , firmele cu capital strain , niciodata n-au de pierdut , de fapt cauta …..sclavi ! Ca doar Romania …..nu e tara muncii ieftine , cum se lauda un politician de pe-aici !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.