Ultima actualizare: ieri, 19:16

Locale

Negocierile sunt în toi. Greva de la Electrolux s-ar putea încheia chiar astăzi

Greva de la Electrolux s-ar putea încheia cu bine pentru sutele de muncitori care rezistă în stradă de nu mai puțin de zece săptămâni. În urma negocierilor ce au avut loc în această dimineață la ora 10.00, sindicaliștii au solicitat conducerii companiei ca bonusul de prezență să nu fie condiționat de un anumit prag al prezenței și să se acorde după aceleași criterii precum tichetele de masă. Reprezentanții fabricii au anunțat că se vor gândi la această solicitare.

Următoarea rundă de negocieri va avea loc în această după-amiază, la ora 15.00, au anunțat liderii de sindicat de la Satu Mare, iar în cazul în care cei din conducerea companiei vor răspunde pozitiv, conflictul de muncă ce durează de zece săptămâni s-ar putea încheia într-un mod fericit chiar astăzi.

Amintim că sindicaliştii au cerut o creştere de 330 de lei net în fiecare lună, dar conducerea a oferit o creştere de 5,5% şi un bonus de prezenţă de 150. Sindicaliştii nu au fost de acord cu acest bonus, afirmând că de el nu pot beneficia persoanele care sunt în concediu medical şi au cerut includerea sumei în salariu.

2 comentarii

  1. Mihai Răspunde

    Deci acu or veni liderii de sindicat si s or lauda ca, datorita lor, salarul o creste la 2000 lei net pe luna. dar asta era deja in oferta companiei, cea cu contractul colectiv de munca pe 2 ani. Si ei or respins acea oferta. Acum, dupa ce i-or mai tinut pe oameni in greva, o accepta. Bine, partea buna pe care or reusit sa o obtina e bonusul de prezenta proportional cu zilele lucrate. Dar ce or pierdut in astea 2 luni jumate nu mai primesc inapoi. Pacat ca nu or calculat oamenii… Numa asta stiau, ca vor marire de salar cu 330 lei net. Puteau din start sa zica bine, acceptam 5,5%, dar hai sa facem bonusul proportional cu zilele lucrate. Si mai scurtau greva cu 3 saptamani.

    • Gyuri Răspunde

      Corect ce spui, mai puţin repetarea acelui ,,or”…de la oribil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.