Ultima actualizare: azi, 12:26

Locale

PNL Satu Mare: „Referendumul, obligatoriu pentru Parlament. Este crucial să mergem la vot pe 26 mai”

PNL Satu Mare a transmis un comunicat de presă referitor la referendumul din 26 mai. Organizația PNL expune motivele pentru care oamenii trebuie să se prezinte la vot, să voteze DA.

Redăm în continuare mesajul transmis de PNL Satu Mare:

„Nu recunosc nici un tribunal în afară de Marea Adunare Naţională”. Așa s-a apărat Nicolae Ceaușescu în procesul de la Târgoviște, din decembrie 1989. În decembrie 2019, vom marca 30 de ani de la prăbușirea oficială a comunismului, dar visul găștii din jurul lui Liviu Dragnea este același: transferarea justiției din mâinile judecătorilor în mâinile politicienilor, la discreția lor.

Parlamentarii PSD-ALDE-UDMR resping pe bandă rulantă în Parlament cererile de ridicare a imunității. Mai mult, în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, senatorii nici măcar nu au dat un vot, deși DNA a cerut, de șase luni de zile, un lucru simplu: să îl poată urmări penal pe șeful Senatului, ca pe orice cetățean.

Recent, prin noul Cod penal, termenele de prescripție au fost micșorate, pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de dosarul de abuz în serviciu. În plus, Secția specială pentru anchetare a magistraților (creația parlamentarilor PSD) a cerut de la DNA dosarul Teldrum, pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de acuzațiile care i se aduc. Liderul PSD este acuzat că, pe vremea când era președinte al CJ Teleorman, a constituit un grup infracțional organizat, care ar fi permis firmei controlate de Dragnea să câștige, ilegal, licitații organizate de CJ.

Pentru Ceaușescu a fost nevoie de o Revoluție. Acum avem însă mijloace democratice. Ne putem opune prin vot imunității pe care și-o dorește o gașcă de privilegiați din PSD. De aceea, președintele Klaus Iohannis a convocat un referendum pe teme de justiție. Prima întrebare – sunteți de acord să se interzică amnistia și grațierea pentru corupți? A doua întrebare – sunteți de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției?

Ca să se apere, liderii PSD au recurs la manipulare, repetând cuvântul „consultativ” dorind dă inducă oamenii în eroare. Termenul de referendum „consultativ” NU există nici în Constituție, nici în legea referendumului!
Este un cuvânt inventat de unii politicieni din PSD, pentru momentele când voința populară nu le mai convine. Referendumul convocat de președinte este unul pe teme de interes național. Curtea Constituțională a stabilit deja, de câțiva ani, că aleșii sunt obligați să transpună rezultatul referendumului, iar cei care susțin contrariul se agață de chestiuni de procedură.

În timp ce unele referendumuri produc rezultate directe (modificarea Constituției, suspendarea președintelui) referendumul pe teme de interes național produce rezultate indirecte, dar tot obligatorii! Adică, necesită intervenția altor organe (Parlament, Guvern) pentru a pune în operă voința poporului. În cazul de față, Parlamentul și Guvernul nu vor avea voie să legifereze contrar voinței populare, ci doar în sensul votului dat de dumneavoastră.

Dacă românii vor răspunde cu ”DA” la întrebările de la referendum, ofensiva PSD împotriva justiției va fi stopată cu adevărat! De aceea, este crucial să mergem la vot pe 26 mai. Un vot pentru ”DA” echivalează cu un vot pentru egalitate în fața legii și pentru respectarea valorilor Uniunii Europene. PNL este partenerul președintelui Klaus Iohannis în acest demers și se angajează în fața alegătorilor că va veghea pentru ca voința lor să fie respectată de autorități.

Sursa: PNL. “Comandat de Partidul Național Liberal, cod mandatar financiar ‪41190007‬.”.

 

21 comentarii

  1. Ion Răspunde

    E obligatoriu pentru –zda mamii voastre de lepre pedeliste! Nici nu stiti ce vreti, pune hitlerica ala al vostru doua intrebari ca la Radio Erevan si sariti voi, tantarii, sa sustineti repede ca e “obligatoriu”… Mai bine va vedeti de caricatura aia de Orban, presedinte ametit, pe care-l aveti in frunte si care parca a cazut in hazna cand era mic… Niste rahati cu ochi, asta sunteti, si nu aveti voi caderea sa ne spuneti noua ce e obligatoriu si ce nu!

    • Telu Răspunde

      Pai mai Ioane sa înțeleg ca tu esti de acord ca o persoana condamnata sa fie eliberată mai repede prin introducerea amnistiei si grațierii ? Sau ca un guvern , oricare ar fi el sa poată introduce legi dupa bunul plac prin ordonanțe de urgentă ? Pentru ca despre asta este referendumul .

  2. x-ulescu Răspunde

    Pai daca Dragnea a fost condamnat pentru ca a chemat lumea la referendum si baselu nu a fost condamnat cand a cerut sa nu mearga lumea la referendum .. Zic si eu NU mergeti la referendum ca sa-l umiliti pe werner
    cel cu 2 case luate cu acte false..care cica nu e penal

    • Unu' Răspunde

      Problema lui este că a reușit să adune și morții!
      MUIE PSD!

      • x-ulescu Răspunde

        ai citit condamnarea sau te-ai uitat la irealitatea ,nu scrie ninic de asa ceva ? si mu13b pnl = pdl

        • Unu' Răspunde

          Din partea mea, mU13 la toată clasa politică din românia, că toți sunt corupți! Dar ce a încercat și a reușit ciuma roșie în ultima vreme este de-a dreptul intolerabil!
          Lasă motivarea, citește rechizitoriul!

  3. Ioana Răspunde

    DA la referendum . DA schimbării guvernurului dezastruos PSD Alde .

    • x-ulescu Răspunde

      nu mergeti la referendum ..umiliti-l pe werner !!

      • Altu Răspunde

        Ți-aș spune să o umilești tu pe mama ta dar a fost deja umilită când a trebuit să nască un specimen că tine.

        • x-ulescu Răspunde

          mu13 mata

          • Altu

            Eu nu am jignit-o pe mama ta,eu o compătimesc că a trebuit să te poarte în burtă 9 luni. Este o mamă eroină,nu știa că va da naștere unui iubitor de infractori. Miroși a postac PSD de la mii de km .

          • x-ulescu

            sti sa citesti ???

          • Unu'

            @Altu: nu te obosi cu lingăul agramat pixulescu! Atâta poate el!

  4. X-lescu Răspunde

    Sunt tata lui x-lescu, ăsta de vorbeşte prostii.L-am făcut la un chef şi a ieşit tembeluş.Toată noaptea stă pe Antena 3, cu greu am reuşit să-l bag la ,,stat” să aibă un serviciu că nu-l angaja nimeni.Nu-l băgaţi în seamă.

    • x-ulescu Răspunde

      Nu-l bagati in seama pe asazisu tata , a scapat de la balamuc ,si ca dovada ca nu e normal sa inscris in usr , pe care la sponsorizat cu un milion de euro din castigul lui de om a strazii !!

      • Altu Răspunde

        Dar tu “ști” să “scri” ? Fan dancila , analfabet că și ea. Cine se aseamănă se adună.

        • x-ulescu Răspunde

          mai da si altora din dastaptacunea ta fan werner ,ca altfel iti explodeaza capu de atita minte..si ce se face omenirea dupa aia ,moare de foame fara calauzitor

          • Altu

            Mă,tu ești ceva pușcăriaș și aștepți să te scoată ăștia. Așa se explică slăbiciunea ta pt infractori. “Dastaptucule”- tu cu veorica puteți rescrie dicționarul limbii romane, oricum le aveți cu limbile ,in fund la Dragnea.

  5. #kkt Răspunde

    Vai de natia voastra de retardati! Luati-va referendumul, impachetati-va wurstli-ul neonazist cu el si toata haznaua pdl-ista si bagati-v-o direct in dos! Ati ajuns sa latrati ca idiotii pentru ce si pentru cine? Pentru o adunatura de gunoaie ce se erijeaza in “mari aparatori ai statului de drept” si “independentei justitiei”??? Penibil!

    • dingdong Răspunde

      Deci totul e perfect m-am linistit…. am avut impresia ca PSD – istii vor sa ruineze tara.

  6. Sorana Răspunde

    Referendumul este consultativ. Deci e pierdere de timp. Iohanis ne ia de fraieri. Si referendumul cu 300 parlamentari a fost tot consultativ si nu s-a pus in practica.
    Scopul acestui referendum e sa impresioneze pe naivii care nu isi dau seama ca Iohannis joaca teatru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.