Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

Replica deputatului Romeo Nicoară: PSD minte cum respiră!

Deputatul PNL Romeo Nicoară a transmis, astăzi, o replică liderilor PSD Satu Mare, care au adus acuzaţii liberalilor.

Redăm replica deputatului PNL:

Doamnelor și domnilor amnezici de la PSD, sunteți la guvernare din Mai 2012. Da, de 7 ani! Aveți și ați avut permanent prim-ministru (deși ați schimbat deja 3 premieri în ultimii 2 ani) și ați controlat permanent majoritatea în Parlament. Dacă azi românii suferă, dacă românii fug din țară, sunteți direct și imediat vinovați! România sărăcește, inflația distruge creșterea economică, iar dumneavoastră umblați să aburiți oamenii cu acuzații mincinoase. Răul dumneavoastră se vede AZI, în tot ceea ce faceți.

Doar atât puteti după 7 ani? Doar atât vă mai duce capul? Atât de disperat este Liviu Dragnea? Ați ajuns să aruncați vina pe opoziție pentru inepțiile dumneavoastră aplicate în economia românească?

Ați terminat cu Soros? Ați terminat cu Uniunea Europeană? Ați termina cu statul paralel? Ați terminat de subordonat Justiția? Ați terminat cu „străinii”? Ați terminat de impozitat diaspora românească?

Faceți-mă să înteleg: aveți „pâinea și cuțitul” și vă este la îndemână să dezvoltați România, dar este permanent cineva sau ceva de care vă împiedicați? Probabil este propria dvs prostie și incompetență. Uitați-vă în oglindă!

Sunteți guvernul “nimic”, așa cum v-a spus acel sucevean, și ați început o campanie furibundă și otrăvită de minciuni împotriva PNL, lansați în spațiul public tot felul de intoxicări, absolut ireale.

Domnilor, le datorați românilor nivelul de trai, nu minciuni pe bandă rulantă! După 2 ani jumăte de dezastru cu Liviu Dragnea la butoane, nu mai sunteți în stare să le spuneți nimic altceva concret românilor în afară de niște minciuni sfruntate. Îi jigniți!

Singurul lucru pe care îl mai știți a-l face în acest partid comunistoid este să inventați declarații sau poziții politice pe care le-a avut Partidul Național Liberal, legate de salariul minim sau de legea salarizării. PSD a ajuns o mare mlaștină care duhnește și în care niște pescari caută cele mai gogonate minciuni posibile, stupefiante, ireale.

Partidul Național Liberal susține atât creșterea salariului minim, prevăzut de altfel în Constituție și de care nu se poate atinge nimeni, cât și toate celelalte salarii din economie sau administrația publică și, în general, a veniturilor pentru toate categoriile de cetățeni, antreprenori, salariați sau pensionari.

PNL susține o creștere „pe bune” a veniturilor pentru români, cu o formulă care asigură creșterea reală a puterii de cumpărare. Partidul Național Liberal promovează un proiect de lege prin care salariul minim să crească prin negocierile directe între patronate și sindicate, în funcție de mai mulți indicatori obiectivi, precum rata inflației, indicele de productivitate și rata de creștere economică, așa cum este mecanismul de creștere a punctului de pensie pe care PSD refuză să-l aplice.

Prin neaplicarea mecanismului de indexare a pensiilor prevăzut în lege, adică cu 7% în 2018 și 9% în 2019, pensionarii au pierdut 240 lei la o pensie medie de 1.000 lei în 2018 și 540 lei în 2019 la o pensie medie de 1.100 lei.

Acesta este adevăratul rezultat al guvernării PSD – ALDE care-i doare pe români!

Noi garantăm plata tuturor drepturile salariale câștigate de români și a majorărilor de pensii la care au dreptul pensionarii. Mai mult, noi ne angajăm să sprijinim nu numai salariații din sectorul public dar și pe cei peste 4 milioane de angajați din sectorul PRIVAT care AU FOST ABANDONAȚI de actuala guvernare toxică PSD – ALDE, care prin atacurile la sectorul privat și la multinaționale, le pun acestora locurile de muncă în pericol și riscă să rămână pe drumuri, fără salarii și să ia din nou drumul pribegiei în străinătate.

Partidul Național Liberal susține creșterea salariilor și a pensiilor din România la nivel european prin stimularea unei creșteri economice sănătoase, bazată pe investiții și fonduri europene care să ducă la dezvoltarea infrastructurii și la atragerea de noi investitori, ceea ce va crea mai multe locuri de muncă mai bine plătite.

Eu cred că românii s-au săturat de hoție și de minciunile acestei guvernări haotice a PSD – ALDE care le pune în pericol plata salariilor și pensiilor și sunt convins că vor arăta acest lucru pe 26 mai, când vor da semnalul schimbării acestei guvernări.

Romeo Nicoară

Deputat PNL, Satu Mare

 

19 comentarii

  1. Vasi Răspunde

    “Noi garantăm plata tuturor drepturile salariale câștigate de români și a majorărilor de pensii…” Garantati voi pe dracu si pe muma-sa… cand ati fost la putere ati taiat in carne vie de au ajuns oamenii sa-si ia viata ca s-au inglodat in datorii cu 25% din salarii taiate… Ia intreba-l pe Boc, ca era prim ministru si e la voi in partid acum, cum a taiat salariile? Razand… ranjind mai bine zis, de satisfactie… Si acuma veniti si garantati… mama voastra de talhari, nu v-ar rabda pamantul!
    HUOOOOO

  2. #rezist Răspunde

    In 2010 boc afirma ca nu se vor taia salarii si pensii,dar ca acestea vor fi ”inghetate” din cauza asa zisei crize economice,care era doar in capul lor,al pdl-istilor,pentru ca in Polonia,in aceeasi perioada, guvernul de acolo majora salarii !!! Ca sa nu i se reproseze acest lucru,doar afirmase ”cu tarie” ca nimic nu se va taia,traian basescu a pus mana pe ”iatagan” si a taiat 25 % din toate veniturile !! Asadar mai poti avea incredere in kktii astia ???Uite cine era ”marele” prim ministru al lui basescu : https://youtu.be/sw0oQx6lAUE

  3. x-ulescu Răspunde

    voi mintiti fara sa respirati ..fiecare por de transpiratie la voi e o minciuna spusa de voi …cat despre basini….numa sefii vostii cat mint

  4. Ioan Răspunde

    PNL nu a tăiat salarii, le-a tăiat Băsescu și gașca sa care acum sunt la PMP!

    • #rezist Răspunde

      Serios??!!Ce glumet esti !!! Cu basescu n-a plecat in pmp decat udrea si vreo doi kknari de doi bani,unde nici macar cel mai mare lingau al lui,boc,nu l-a urmat ! Unde in lume s-a mai auzit ca un partid de guvernamant cum a fost PDL,cu doctrina,cu milioane de membrii,cu ”elite”,cu lideri ”grei”,sa-si renege doctrina,numele,culoarea,liderii,si sa se ascunda in pnl,unde si-au schimbat culoarea lor de kkt, ca puteau ca dracu’ de urat,si-au schimbat doctrina,iar cei mai multi dintre lideri s-au ”dat la fund” din cauza faradelegilor comise ??!!!!!Adevaratii PNL-isti sunt in ALDE,alaturi de viitorul presedinte al Ronaniei !!

    • x-ulescu Răspunde

      pe unii se vede ca ia prostit basescu ! pmp e de ochii lumii ,,adevaratii rechini sunt fosti maari pdl-isti acum in asa zisu pnl..incepand cu boc ..care era prim ministru teleghidat a lui base…este sau nu este in pnl….?? nu mai scrie tampenii

  5. Bunu Răspunde

    Mare dreptate ! PSD ciuma roșie !

  6. Y_grec Răspunde

    un hadicapat psihic gen x-ulescu bate din gură degeaba , EMIL BOC a fost cel mai bun prim ministru din RO și este cel mai bun primar din țară . mu13 psd !!!

    • yyyhihi Răspunde

      Multi cretini pe lumea asta bai tata… boc … ce sa mai spui la tampenia asta? n-ai ce sa mai spui… imbecili multi… un ocean de imbecili…

    • cetatean satu mare Răspunde

      unde in cel mai scump oras din Romania ?….vai de curu lui BocBoc cand se sparge buba lu base

  7. Om Răspunde

    Niște gunoaie in putrefacție, și asta o știe toată lumea. Gunoaie ordinare…,asta e PNL-UL de azi.

  8. Gyuri Răspunde

    Tăierea salariilor de către Băsescu a fost cel mai responsabil gest politic de după revoluţie.Putea să mărească salariile că nu dădea din a lui. Unii aşa judecă :mi-a dat e bun, mi-a tăiat, e rău.După ce a venit PSD la putere a reîntregit salariile abia după câţiva ani nu imediat.De ce ? Nu a fost de unde.Acum aceşti nenorociţi de la conducerea PSD au făcut un haos în salarii şi pensii doar pt. a-şi atrage electorat.

    • #Gyuri Răspunde

      Băi…se vede ca esti gyuri !!!Dacă băsescu nu taia salarii si alte chestii ”superguvernul boc” intra in incapacitate de plată,asta din cauză că doar atata putea acest guvern de doi bani ”superboc” iar asta ar fi insemnat un sfarsit rusinos pentru basescu&gaska !! Iar colac peste pupaza au mai si imprumutat 20 de miliarde de euro,pe care i-au mătrăsit numai ei stiu pe ce !Dupa ”superguvernareabocbasescu” in 2012 a venit Ponta care,a gasit dezastrul lasat de hotii basisti,si logic,nu putea mari salarii imediat,dar a facut-o dupa cateva luni(nu ani, băi gyuri)!!Sper ca nu mai sunt pe aici prosti care să mai laude cea mai neagră perioada din istoria Romaniei,perioada băsista !!

      • Karl Răspunde

        Daca tot punem vina pe guvernari anterioare.
        Si superguvernarea mostenita de Basescu de la Vacaroiu si Nastase ?
        Si superguvernarea mostenita de Vacaroiu si Nastase de la comunisti ?
        Vom ajunge pana la Burebista, defapt tot imparatul roman, Traian e vinovatul. :)))

        • @karl Răspunde

          Guvernarea Nastase a fost cea mai buna guvernare de dupa revolutie !!Guvernul Nastase a stopat inflatia, propagata la cote inimaginabile de guvernarea haotica CDR-ista(PNTCD,PD,PNL,UDMR)!!

          • y

            @karl, asta așa este dar ne-a vândut complet resursele și capacitățile strategice și ne-a angajat la niște cheltuieli pe termen lung pe care încă nici acum nu le știm pe toate. Noi după 89 nu am avut absolut nici un guvern care să guverneze după interesele proprii ale țării.

          • @y

            @y-Nu numai resursele au fost vandute,ci absolut tot ce are Romania !! Pentru ca ”directiva” FMI,organism controlat de puterile lumii, a fost clara: vrem tot !!Asta in contextul in care noi stateam cu caciula intr-o mana si cu cealalta mana intinsa catre ei,sa ne ia in NATO,in UE,sa fim si noi ”in rand cu lumea” !! Oricare dintre prim ministrii care ar fi fost atunci la putere era pus in situatia asta !!Tot ce aveam important pentru ei erau resursele si mana de lucru ieftina,plus piata de desfacere !!Crezi cumva ca Iohannis sau PNL nu doresc ca PSD sa guverneze???Nici vorba !!PSD nu e dorit tocmai de cei pentru care muncim pe bani putini,de cei care de zeci de ani pun frana Romaniei,altfel miliardele lor sunt in pericol !!Ai vazut cat de greu le-a fost celor de la Electrolux sa obtina cativa centi in plus ?Despre ce vorbim ?Gandeste-te ca in 2012 salariul minim era 700 lei (https://www.avocatnet.ro/articol_27289/Salariu-minim-brut-pe-tara-2012.html) iar acum e 2100 !! Un litru de benzina era in 2012 exact cat este si acum ,in jur de 6 lei !!!Cat puteai sa cumperi de 700 de lei si cat poti sa iei de 2100 de lei ??Asadar cine nu doreste PSD la guvernare ????http://www.gazonline.ro/?stiri-362/petrom-a-scumpit-benzina

  9. ADRIAN Cozma Răspunde

    Romeo este un retardat. PNL se face de ras cu el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.