Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Sesizări de vot multiplu în județul Satu Mare. Rezultatul verificărilor

În municipiul Carei, județul Satu Mare, au existat două sesizări de vot multiplu, potrivit unor surse PortalSM. În urma verificărilor, polițiștii și reprezentanții Biroului Electoral Județean au stabilit că nu se confirmă. Cele două sesizări sunt singurele depuse la nivel județean. 

Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal funcționează la Centrul operativ de comandă de la MAI, iar toate tentativele de vot ilegal vor fi semnalate poliţiştilor, potrivit AEP.

“Pentru verificarea votului multiplu se face verificarea fiecărui cetăţean în primul rând dacă are dreptul de a vota, dacă îndeplineşte vârsta şi dacă are vreo interdicţie legală pentru a nu putea vota. Această operaţiune durează câteva secunde pentru că se introduce actul de identitate. (…) La momentul actual, cartea de identitate şi paşapoartele cu domiciliul în străinătate pot fi identificate în câteva secunde şi răspunsul vine aproape imediat, pentru că se caută în tabletă şi ulterior în server-ul central de la BEC. (…)

În ziua votării este un Centru operativ la nivelul MAI care preia informaţia (…) că respectivul cetăţean a făcut un vot multiplu (…). MAI comunică poliţistului de la uşa secţiei de votare (…) şi se demarează procedura de cercetare şi verificare a operaţiunii de vot multiplu”, a explicat preşedintele AEP, cu câteva zile în urmă, într-o conferință de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.