Ultima actualizare: azi, 14:47
Locale

UPDATE. Nereguli la vot. Ștampile aplicate greșit pe buletinele de la referendum, anulând votul

UPDATE. Marian Muhuleț, purtătorul de cuvânt al BEC a anunțat, în urmă cu puțin timp, că buletinele de vot ștampilate pe prima pagină nu se anulează

Biroul Electoral Central a dezbătut în ședință extraordinară subiectul ștampilelor puse pe prima pagină a buletinelor de vot și a decis că buletinele nu vor fi anulate.

_____________________________________________

Au fost anunțate probleme și nereguli la vot, la alegerile europarlamentare și la referendum, potrivit Digi24. Alianţa 2020 USR PLUS a sesizat că ştampila de control a fost aplicată greşit pe buletinele de vot pentru referendum în mai multe județe. Aceștia cer Biroului Electoral Central să ia măsuri pentru corectarea acestor situaţii şi pentru considerarea ca valide a voturilor deja exprimate.

Ștampila de control a fost aplicată pe prima pagină, lucru ce duce la invalidarea buletinului pentru referendum, potrivit Alianței 2020 USR PLUS.

„Alertă! În secţiile de votare din mai multe judeţe din ţară şi din municipiul Bucureşti buletinelor de vot pentru referendum li s-a aplicat ştampila de control pe prima pagină, faţă de prevederile legale, care dispun să fie pe ultima pagină. Semnalăm că acest lucru poate duce la invalidarea unui număr semnificativ de buletine pentru referendum.

Considerăm că eroarea aparţine birourilor electorale judeţene, sau de sector, ori preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de vot. Delegaţii Alianţei 2020 USR PLUS au sesizat deja birourile secţiilor de vot şi birourile electorale judeţene, respectiv, BEC. Cerem cu fermitate Biroului Electoral Central să dispună măsuri pentru corectarea acestor situaţii şi pentru considerarea ca valide a voturilor deja exprimate”, a transmis, duminică, Alianţa 2020 USR PLUS.

Foto: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.