Ultima actualizare: ieri, 21:12
Locale

Sondaj PortalSM: 60% dintre sătmăreni sunt de acord cu ridicarea mașinilor

Rezultatele sondajului creat de PortalSM pe Facebook cu privire la ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în municipiul Satu Mare arată că 60% dintre sătmăreni sunt de acord cu ridicarea mașinilor, în vreme ce 40% nu sunt de acord.

Din 2,590 de voturi, până în acest moment, 1,552 de persoane sunt de acord cu ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, iar 1,038 nu sunt de acord cu ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

Puteți vota și dumneavoastră, pe pagina noastră de Facebook. Rezultatele finale le vom publica peste 6 zile, la încheierea sondajului.

 

Ce spune primarul municipiului Satu Mare

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că autospeciala de ridicat maşini va avea de lucru în primele două – trei luni, până când şoferii indisciplinaţi se vor obişnui să parcheze regulamentar, el explicând că în primul rând este vorba despre „regula bunului simţ”.

„Bineînțeles că, mai ales contravenienții, sunt sunt foarte supăraţi, devin foarte deştepţi şi ştiut tot despre carte şi reguli, deşi regula bunului simţ chiar nu necesită să deschizi nici măcar Codul Rutier. Deci, regula numărul unu nu necesită să citeşti niciun act normativ, nici din Codul Rutier. Să parchezi într-o staţie de autobuz, să parchezi pe trecerea de pietoni, să parchezi în aşa fel ca să blochezi intrarea unui individ în casa de locuit proprietate privată, aparţin de regula bunului simţ. Bineînţeles că suntem o ţară democratică, amenda contravenţională se poate contesta, dar măsura ridicării bineînţeles nu se poate contesta în real time pentru că odată ce maşina este pusă pe platou, a şi plecat.

Rugămintea mea către participanţii la trafic este să fie atenţi, să încercăm să avem respect unul faţă de celălalt şi mai ales de concitadini noştri care poate circulă şi ei cu maşina şi îi blocăm, poate sunt pietoni, poate sunt biciclişti. Sunt mulţi care parchează cu tupeu pe pista de biciclete. Eu cred că această autospecială cel puţin în primele două trei luni va avea treabă şi sper că ulterior putem să folosim acei angajaţi în alte activităţi”, a afirmat primarul.

Primele autoturisme au fost ridicate ieri dimineaţă.

Ce spune procedura:

– un polițist local pune pe autoturism o înștiințare prin care i se aduce la cunoștință conducătorului auto că a oprit neregulamentar;
– dacă după 5 minute autovehiculul rămâne în același loc, atunci se trece la ridicarea propriu-zisă;
– dacă conducătorul auto se prezintă la mașină până în momentul în care autovehiculul se așează pe platformă, atunci sancțiunea este de 300 de lei;
– în caz contrar, pe lângă sancțiunea de 300 de lei, se va plăti și un tarif de transport în valoare de 200 lei;
– pentru fiecare zi de depozitare, se aplică un tarif de 50 lei, calculat după 24 de ore de la ridicare;
– conducătorul auto este sancționat cu 3 puncte de penalizare;
Vechiculul ridicat se restituie de la sediul Transurban Satu Mare, str. Strada Gara Ferăstrău 9 după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunii (ridicare/transport și depozitare) către ADP Satu Mare (telefon 0261/706802 sau 0733046635)

 

7 comentarii

 1. Bogu Răspunde

  60% din satmareni sunt de acord cu rificarea masinilor care apartin altor persoane in afara de ei….

 2. Unu Răspunde

  Da ce ar fi sa se apuce primăria sa facă Parcari?!

 3. IOANA Răspunde

  BRAVO !!!!!!! IN SFARSIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Jan Răspunde

  Care-i logica la voi, sa faceti un sondaj pe facebook cind aveti
  ” portalul” ?!
  Publicati si rezultatul tot pe facebook.
  Acolo aveti o categorie de cititori aici aveti alta categorie de cititori.

  • Unu' Răspunde

   Nu știu să facă un poll pe porcarsm și/sau au mai mulți urmăritori pe feisbuk decât pe web!

 5. Stelian Răspunde

  Mai intai trebuia sa vedem cat mai multe locuri de parcare nou construite si dupa aceea sanctiunile.

 6. Pop Ioan Răspunde

  Domnilor,s-a inventat si „mersul pe jos” sau treceti pe bicicleta,Nu ai treaba cu blocajele in trafic,cu locul si taxa de parcare,cu „reasezarea” pretului la benzina etc,etc….deoarece acesta merge si cu paine cu untura cu ceapa si o bere buna,rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Fotografiile sătmăreanului Remus Ţiplea, a treia oară în National Geographic!

Fotografiile lui Remus Ţiplea au ajuns pentru a treia oară în celebra revistă National Geographic. După ce au făcut furori...

Închide