Ultima actualizare: ieri, 19:25
Locale

ALERTĂ. Focar nou de pestă porcină africană în judeţ

Miercuri, 26 iunie 2019, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a convocat şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Satu Mare, urmare a confirmării unui focar de pestă porcină africană (PPA) la porc domestic pe raza comunei Micula.

În cadrul şedinţei a fost aprobat Planul de măsuri pentru controlul bolii PPA în exploataţia neprofesională (gospodăria) din localitatea Bercu Nou şi în exploataţiile neprofesionale din jurul cătunului Pădureni – comuna Viişoara, judeţul Bihor.

Pentru focarul din judeţul Satu Mare s-a instituit o zonă de protecţie în jurul focarului pe o rază de 3 km, respectiv în localităţile Bercu Nou, Micula Nouă şi Bercu şi o zonă de supraveghere pe o rază de 10 km, respectiv în localităţile Cidreag, Porumbeşti, Halmeu, Mesteacăn, Micula, Lazuri, Peleş, Bercu, Pelişor, Nisipeni, Noroieni, Agriş, Ciuperceni şi Dabolţ.

Focarul din judeţul Bihor a impus o zonă de supraveghere pe o rază de 10 km care cuprinde şi următoarele localităţi de la limita judeţului nostru: Becheni, Pir, Piru Nou, Chereuşa, Sărvăzel, Silvaş, Săuca, Chisău, Blaja, Cehăluţ şi Cean.

Conform Directivei 2002/60/CE a Consiliului Uniunii Europene de stabilire a dispozițiilor specifice de combatere a pestei porcine africane, mişcarea animalelor este interzisă atât în zona de restricţie cât şi în zona de supraveghere, cu excepţia situaţiilor avizate de autoritatea sanitară veterinară.

Prefectul a dispus mobilizarea de urgenţă a factorilor responsabili, inclusiv din cadrul Unităţilor Locale de Sprijin, pentru o gestionare corectă a celor două focare noi.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Sătmărean în spatele gratiilor, după mai multe infracțiuni rutiere. Ce pedeapsă are de executat

Polițiștii de investigații criminale sătmăreni au pus în aplicare, ieri,  25 iunie a.c., un mandat de executare a pedepsei închisorii...

Închide