Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Drogurile fac ravagii în județ. Consumul substanțelor interzise, principala infracțiune

Problema drogurilor a fost una dintre cele mai dezbătute subiecte în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare. Consumul substanțelor interzise este principala infracțiune stradală, iar autoritățile trag un semnal de alarmă în acest sens.

În ceea ce privește infracționalitățile stradale, șeful Poliției Tășnad a declarat că principala problematică o reprezintă, în acest moment, infracțiunile de deținere și consum de substanțe interzise, înregistrate în special în rândul tinerilor.

,,În 2018 în Tășnad au fost derulate două campanii anti-drog, dar cu toate acestea, în ultima perioadă am înregistrat 5 infracțiuni în flagrant”, a afirmat șeful Poliției Tășnad.

Referitor la această problematică, subprefectul Altfatter Tamás, le-a sugerat autorităților locale să organizeze întâlniri cu părinții elevilor din fiecare școală, pentru a li se atrage atenția asupra acestor practici și asupra efectelor nocive pe care le au substanțele halucinogene, în încercarea de a găsi astfel soluții pentru limitarea acestui fenomen, care este în creștere de la un an la altul.

,,Există posibilitatea ca doar cu 10 lei, tinerii să își poată cumpăra un anumit drog care are efecte nocive foarte mari. La școli profesionale și la licee este imperios necesară montarea de camere de supraveghere. Vorbim de ani de zile despre acest aspect, însă nu toți primarii au înțeles nevoia stringentă a acestei măsuri. Unii edili spun în continuare că nu au sursă de finanțare, aspect total neadevărat”, a concluzionat subprefectul județului.

La rândul său, Sorin Stan, șeful Inspectoratului Poliției Județene, a afirmat că montarea sistemelor de pază trebuie să devină o prioritate pentru primari, până la începerea următorului an școlar.

 

6 comentarii

  1. Adinutza Răspunde

    Din cauza incompetentelor voastre ,multi tineri își distrug viitorul,iar dealerii se îmbogățesc pe banii si sănătatea lor.O groază de familii distruse care nu au pe nimeni aproape care să le ajute si sa le îndrume.Domnii polițiști la plimbare pe jos în cartierele rau aflate,poate mai prindeti ceva pe pentru fir.

  2. mae Răspunde

    serios politia e de vine ? nu pot sa stea la fiecare colt si sa verifice fiecare individ,fiecare isi alege destinul,imi pare rau pentru ei,dar u prea ai ce sa faci,politia poate doar sa faca mai multe controale dar cam atit

  3. Marin Răspunde

    Am întrebat o sută de români cine este agent de proximitate în cartierul meu. Nimeni nu a știut.

  4. ciprian Răspunde

    Daca e democratie, sa fie fratilor, pana la capat…

  5. Adinutza Răspunde

    Mae e adevarat ce spui dar totusi prea nu le pasa nimanui de ce se intampla cu adevarat pe strada.Nu acuz neaparat politia(cu toate că is platiti din banii noștrii)pentru siguranța noastra si a copiilor nostri si intra in competențelor astfel de situații..Asa ca nu uitati fratilor ca azi e un copil al unui necunoscut,dar maine poate sa fie al meu,al tau…Trebuiesc luate măsuri URGENTE si STOPAT acest fenomen!!

  6. x-ulescu Răspunde

    asa o sa aiba usr ,pnl ,plus votanti in continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.