Ultima actualizare: azi, 14:55
Locale

CFR. Trenuri sezoniere de la Satu Mare către litoral. Rutele și tarifele

CFR Călători a lansat, în weekendul care a trecut, programul estival de transport “Trenurile Soarelui”. Timp de aproape trei luni, până la data de 8/9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării.

Pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii:

– 22 trenuri directe (11 tur/11 retur) și ramurile aferente care pornesc din principalele orașe vor avea ca destinație Constanța/ Mangalia și retur. Numai 6 dintre acestea (3 tur/3 reutr) nu vor tranzita Bucureștiul;

– 32 de trenuri (16 tur/16 retur) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur, 14 din ele (7 tur/7 retur) ajungând până la Mangalia și retur, restul oprindu-se la Constanța. Durata de parcurs între București și Constanța, pentru trenurile IR fără oprire, este de 1 oră și 58 de minute.

– 2 trenuri directe (1 tur/1 retur) vor asigura zilnic legătura București Nord – Tulcea Oraș și retur, pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării. De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 tur/2 retur) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

Program

Sătmărenii vor putea călători cu Trenul Soarelui spre litoralul Mării Negre până la începutul toamnei, și anume până în data de 8 septembrie. Trenul pleacă din Gara Satu Mare la ora 13.21 și ajunge în Mangalia a doua zi dimineață, la ora 9.12, parcurgând în total 947 de kilometri.

Tarife

Prețul unui bilet Satu Mare – Mangalia cu Trenul Soarelui, la clasa a II-a, pentru un adult, este de 137 de lei. Pentru copii, elevi și pensionari, tarifele se învârt în jurul sumei de 70 de lei, pe când studenții vor călători gratuit.

La clasa I, adulții vor plăti 196 de lei, pe când elevii și pensionarii vor plăti 130 de lei, iar studenții 63 de lei. Pentru copii, la clasa I, prețul unui bilet este de 100 de lei. În vagoanele de dormit, prețul biletelor sare de 200 de lei, doar copiii și studenții fiind cei care vor plăti mai puțin, și anume 173 de lei, respectiv 136 de lei.

Biletele de tren sunt accesibile tuturor prin gama variată de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte.

Recomandări

Înainte de efectuarea călătoriei, pasagerii  sunt rugați să se asigure că au bilet, pentru evitarea taxării suplimentare în tren corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro.

 

 

2 comentarii

 1. P. Beata Răspunde

  Mai putin de 50 km/h . Ceausescu rade de noi pentru ca pe vremea lui aceste trenuri aveau o viteza medie de 70 km/h . Folosim aceleasi vagoane si cai ferate de pe vremea lui pentru ca in ultimii 30 de ani s-a furat la greu din CFR .
  Aer conditionat in vagonul de dormit : nexam !
  Vagon restaurant : ce-ai baut frate?
  Wi-fi : hai sictir in plm !
  Si putem continua cu lista optionalelor …..

 2. cetatean Răspunde

  Praf, gândaci, mizerie, putoare la toalete, plouă pe lângă ferestre ….etc etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.