Ultima actualizare: azi, 14:08

Locale

Primul curs de storytelling pentru sătmăreni. DoR ajunge la Satu Mare

Primul curs de storytelling din municipiul Satu Mare va fi susținut de doi reporteri de la revista DoR (Decât o Revistă), respectiv Nicoleta Rădăcină și Oana Sandu, în data de 22 iunie, la MOOSE BAR, unde va avea loc un atelier pentru liceeni, și la Muzeul de Artă, unde va fi cursul pentru sătmăreni.

Pentru că un curs ce are la bază un astfel de concept ajunge pentru prima dată la Satu Mare, mulți se întreabă ce înseamnă să participi la un workshop de storytelling. Răspunsul ni-l oferă unul dintre reporterii DoR, Nicoleta Rădăcină.

„Un atelier de storytelling înseamnă aproximativ două ore de conversații și exerciții practice despre felul în care pot fi folosite experiențele noastre personale sau poveștile adevărate ale comunităților și organizațiilor noastre pentru a transmite mesaje puternice despre societate, puterea exemplului și forța empatiei. Poveștile bine construite informează, sensibilizează, modelează percepții și pot produce schimbare în societate – pentru că ne aduc mai aproape unii de alții și ne învață să ne trăim mai bine și mai conștient propriile vieți”, spune aceasta.

Nicoleta Rădăcină a participat la grevele ce au avut loc lunile trecute la Electrolux, iar apoi a hotărât să se întoarcă la Satu Mare.

„Am documentat două subiecte în Satu Mare pentru noul număr DoR care a apărut în iunie – unul despre greva de la Electrolux și altul despre un grup de sprijin emoțional pentru femei abuzate – astfel că am vrut să ne întoarcem și ca să vedem cum le primește comunitatea, dar și ca să dăm ceva înapoi. Să spunem povești adevărate despre lumea în care trăim ca să ne înțelegem mai bine unii pe alții este specificul nostru, ceea ce știm să facem cel mai bine și pentru revistă, și pentru evenimentele pe care le organizăm, și pentru oamenii din jurul nostru. Sâmbătă, 23 iunie, la Muzeul de Artă le vom povesti sătmărenilor despre revista DoR și cum a apărut, cum încercăm, prin reportajele noastre, să creăm comunități de oameni care vor să schimbe lucruri în bine pe lângă ei”, spune reporterul DoR.

Totodată, organizatorii își doresc ca, în urma cursului, oamenii să aibă curajul să vorbească despre problemele și momentele prin care trec.

„Ne dorim să prindă gustul poveștilor adevărate, care vorbesc despre un fenomen, despre o bucată de lume, despre ceva mai mare decât noi înșine. Să aibă curajul de a vorbi despre problemele și momentele prin care trec, un curaj care momentan este puțin sau chiar deloc exploatat de sistemul actual de educație. Să simtă că e o modalitate prin care pot să se exprime și să-și expună viziunea, să le trezească curiozitatea despre cei din jurul lor și să le facă poftă să experimenteze cu scrisul sau cu alte modalități de a spune povești despre lumea lor”, transmite Nicoleta Rădăcină.

Detalii despre eveniment, program și înscrieri, găsiți pe pagina de Facebook DoR pe Drum la Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.