Ultima actualizare: azi, 14:33
Locale

Cozi imense la vămile din nord-vestul țării. Căldură și trafic infernal

Cozi imense la toate vămile din nord-vestul țării, după ce s-au scos restricțiile de trafic pentru vehiculele de transport marfă, în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria. Autoritățile din Ungaria au restricționat traficul pe perioada Rusaliilor catolice, iar azi noapte restricțiile au fost oprite.

De atunci, șoferii s-au adunat la vămi pentru a trece vama, însă au foarte mult de așteptat. Cu această problemă se confruntă, de aseară, toate vămile din nord-vestul țării.

„Menţionăm faptul că la frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autoritățile ungare.

De la ridicarea restricțiilor (începând din data de 10.06.2019, ora 23.00, ora României), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de 4.000 automarfare, din care aproximativ 2.800 numai pe sensul de ieşire din ţară”, transmite Poliția de Frontieră.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.