Ultima actualizare: azi, 11:21
Locale

Deputatul Magyar Lóránd, la Paris. Discuții despre eficientizarea Politicii Agrare Comune

Magyar Lóránd, deputatul UDMR de Satu Mare, a participat împreună cu delegația Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaților la o reuniune la Paris, în Franța.  

Delegația, din care a făcut parte și parlamentarul Magyar Lóránd, s-a deplasat la Paris în vederea consolidării relațiilor cu Franța, într-un schimb de experiență cu scopul declarat de a găsi noi posibilități de colaborare.

Specialist în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, Magyar Lóránd s-a deplasat la Paris în calitate de membru al delegației comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaților și s-a întâlnit cu Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris și membru al grupului de ”Prietenie Româno-Franceză”. Cu această ocazie au mai avut loc discuții cu Laurent Grandin – președintele Organizației interprofesionale franceze „Fructe și Legume Proaspete”, respectiv cu Claude Cochonneau – președintele Camerei pentru agricultură din Franța.

”Atitudinea părții franceze este foarte pozitivă în legătură cu Politica Agrară Comună (PAC) a Uniunii Europene. Se urgentează niște reforme, care sunt importante și pentru agricultorii din România. Fie că este vorba despre dezvoltarea sistemului subvențiilor agrare, facilitarea demarării antreprizelor rurale, fie despre reducerea riscurilor cauzate de schimbările climatice”, a spus Magyar Lóránd.

În Parlamentul francez, delegația s-a mai întâlnit cu membri ai comisiei agrare, care funcționează în cadrul instituțiilor legiuitoare locale. Și cu această ocazie, pe agenda discuțiilor a fost formarea unei politicii agrare comune.

În concepția lui Magyar Lóránd, accentul se pune pe maximizarea nivelului subvențiilor agrare, opinie care diferă față de poziția celorlalți membri ai delegației din România.

După cum am aflat, conform punctului de vedere enunțat de către deputatul sătmărean, maximizarea subvențiilor poate fi realizată doar dacă se îndeplinesc două condiții.

În primul rând, bugetul alocat politicii agrare comune nu poate să scadă, iar pe de altă parte consideră că este important ca din surplusul rezultat din maximizare să se mărească subvenția alocată micilor unități agricole.

Relațiile cu această țară sunt extrem de importante și complexe.

În cadrul programului denumit „Sezonul Ro-Fr”, care se derulează și în prezent, lucrează împreună specialiștii români și francezi din mai multe domenii, iar colaborarea economică între cele două țări a înregistrat în anul 2018 un record: a produs un profit de 9 miliarde euro.

Franța este al patrulea pe lista celor mai importanți parteneri comerciali ai României și pe lista celor mai mari investitori străini ai României, investitorii francezi aflându-se pe locul 5.

În 2011, conform datelor recensământului, un număr de 82.247 de persoane originare din România au trăit în Franța. În prezent se estimează că acest număr a ajuns aproape la 300 de mii. În condițiile în care numai la Paris trăiesc și locuiesc 130 de mii de români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.