Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Peste 1.000 daune auto avizate, după ce mașinile au fost afectate de grindină

Societatea DAS – Dellen Ausbeulservice GmbH, specializata in repararea caroseriei auto, cu avarii mici, a primit in service, pana in prezent, peste 1.000 daune auto avizate, masinile fiind afectate de grindina care a cazut in ultima perioada, iar avizarile inca nu sunt incheiate.

Grindina a cazut in mai multe localitati din judetele Satu Mare, Bihor, Cluj, Maramures, Salaj si a produs pagube substantiale la autoturismele aflate in acele zone de calamitate.

“Pretul maxim pentru un dosar de dauna care pe care il face DAS (reparatii tinichigerie prin metoda DAS, fara chituire si vopsire) este de aproximativ 15.000 lei (TVA inclus), la care se pot adauga parbriz, luneta, oglinzi, faruri, stopuri, ornamente, stergatoare, inlocuiri capote (vopsire)”, a explicat, pentru 1asig.ro, George COJOCARU, Country Manager Romania, DAS – Dellen Ausbeulservice GmbH.

Conform acestuia, timpul de solutionare este in medie de 2-3 zile.

Societatea DAS – Dellen Ausbeulservice GmbH, specializata in reparatii de grindina tip PDR, vine in intampinarea posesorilor de autovehicule avariate urmare a loviturilor de grindina si este prezenta in toate zonele afectate de grindina colaboarand in mod direct cu reprezentatntii societatiilor de asigurare si a societatiile de leasing pentru realizarea efectuarii constatarilor cat mai rapide si eficente in vederea reparatiilor tip PDR.

Aceste reparatii tip PDR sunt utilizate in cazul loviturilor de grindina si prezinta un interes deosebit atat pentru asiguratii tip CASCO cat si pentru cei neasigurati in rezolvarea cat mai rapida si eficenta a reparatiilor prezentand urmatoarele avantaje: procesarea comenzilor pe un standard de calitate, [ret echitabil / raport calitate, nu se pierde din valoare, recomandata de producatori si asiguratori, vopseaua ramane originala, mai ieftin decat o reparatie clasica cu vopsire, reparatie rapida fara inlocuirea, demontarea atasamentelor sau revopsirea pieselor cauzate.

“In acest sens am creat un comandament de lucru la nivel national pentru o mai buna coordonare a progarmarilor si efectuarea reparatiilor”, a spus George COJOCARU.

Vehiculele afectate de inundatii si grindina pot fi reparate si in baza politelor facultative CASCO.
In intreg anul 2019, asiguratorii CASCO au achitat daune in valoare totala de 1,42 miliarde de lei, mai mari cu circa 19% fata de anul precedent, conform datelor publicate de ASF.

Sursa: http://www.1asig.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.