Ultima actualizare: azi, 21:11
Locale

Două restaurante din județ, amendate de inspectorii DSVSA. Ce nereguli s-au găsit

Inspectorii  Direcției  Sanitare Veterinare și pentru Siguranța  Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 7 – 13 iunie, 98 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare animale, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne și unități procesare lapte.

,,Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat, 5 sancțiuni contravenționale din care, 2 amenzi contravenționale în valoare totală de 11.200 lei din care 1 amendă contravențională de 10.000 lei, 1 restaurant, Acâș – pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, 1 amendă contravențională de 1.200 lei – 1 restaurant, Mihăieni – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare și depozitare a produselor alimentare. De asemenea, inspectorii DSVSA au aplicat și 3 avertismente – 3 – producători particulari din piețele agroalimentare, din localitățile Carei, Sanislău și Pișcolt, pentru comercializare directă către consumatorul final, a legumelor, fructelor și a altor produse, fără respectarea condițiilor de igienă”, informează DSVSA Satu Mare.

Acțiunile DSVSA continuă și în perioada următoare. Inspectorii de specialitate vor efectua verificări în hypermarketuri, supermarketuri, marketuri, magazine alimentare, restaurante, unități catering, baruri, plăcintării și chioșcuri alimentare din județ, cu scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, dar și a prevenirii  răspândirii virusului Pestei Porcine Africane.

Sursa: DSVSA Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.