Ultima actualizare: azi, 12:43

 

Locale

FOTO. Cea mai dură ediție a competiției Tour de Tur! Salvamontiștii au intervenit de urgență

Tour de Tur, ediția a XIV-a a fost cea mai dură dintre toate edițiile precedente, o veritabilă etapă de supravietuire care a pus la grea încercare mentalul și fizicul concurenților, al organizatorilor, dar și al celor aflați la datorie, pentru a veghea la siguranța participanților și a interveni în caz de accidente, adică, Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare.

Peste două sute de participanți, împărțiți pe probele de ciclism și alergare montană au avut de înfruntat condițiile de teren devenite extrem de dure din cauza condițiilor meteo capricioase ale acestei primăveri.

Competițiile dure își cer tributul și provoacă an de an tot mai mulți competitori, porniți în a-și cunoaște limitele sau dornici în adjudecarea trofeului! Acest lucru le este binecunocut salvamontiștilor, care au luat toate măsurile posibile pentru intervenția eficientă în caz de accidente!

A fost solicitat sprijin din partea vecinilor maramureșeni care au răspuns imediat solicitării. Pe lăngă intervențiile ușoare, escoriații, entorse, epuizări, salvamontiștii au avut parte și de un caz dificil, o cădere a unui concurent, ce s-a soldat cu un traumatism al piciorului, incident produs în cel mai inaccesibil și dificil loc al competiției.

Imediat după alarmare, salvamontiștii s-au îndreptat cu ATV-urile din dotare către zona semnalată, pe traseu recuperând și echipajul pedestru responsabil de acel sector, astfel timpul până la găsirea și acordarea primului ajutor reducându-se la cca. 7 minute.

,,La o primă analiză a cazului, ne-am dat seama că nu putem scoate victima decât la picior, prin zona inundată a deltei râului Tur, cu ajutorul UT-lui, de aceea am solicitat și echipa de suport coordonată de Adam unde erau și colegii noștri băimăreni, Dan Benga și Marius Pteancu. Ce a urmat?…imaginile vorbesc de la sine! Victima noastră, un tânăr deosebit, un sportiv din Carei care prin atitudinea sa ne-a ajutat mult, în buna desfășurare a acțiunii de evacuare. Îi dorim multă sănătate…și să ne vedem la anul!”, au declarat salvamontiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.