Ultima actualizare: ieri, 22:01
Locale

FOTO. Imagine spectaculoasă. Papa Francisc lângă statuia Maicii Domnului, în veșmântul creat de o sătmăreancă

Papa Francisc a postat o fotografie spectaculoasă, pe contul personal de Instagram, după a doua zi petrecută în România.

Suveranul Pontif a ales o imagine în care se află lângă statuia Maicii Domnului, de la Sanctuarul Marin din Șumuleu Ciuc, unde este îmbrăcat în veșmintele speciale făcute de sătmăreanca Cristina Sabău-Trifu.

Sanctitatea Sa a lăsat și un mesaj alături de fotografie: ”Noi ajungem la picioarele Mamei noastre, cu câteva cuvinte, să lăsăm să vegheze asupra noastră și cu privirea aceea să ne aducă la Iisus, care este Calea, Adevărul și Viața”.

 

Papa Francisc oficiază acum la Blaj, pe Câmpia Libertății, o liturghie în cadrul căreia îi va beatifica pe cei șapte episcopi greco-catolici care au murit în urma prigoanei la care au fost supuși de regimul comunist. La slujbă asistă peste 100.000 de oameni. Printre participanți se numără președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă.

Reamintim că peste 80.000 de persoane din întreaga lume au participat sâmbătă la Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, acolo unde în fiecare an se desfăşoară cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est. La Liturghia de la Șumuleu Ciuc, suveranul pontif a purtat veșmântul creat artista din Satu Mare, Cristina Sabău-Trifu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.