Ultima actualizare: azi, 10:39
Locale

FOTO. Moment solemn la Satu Mare, cu ocazia Zilei Eroilor

Ziua Eroilor a fost celebrată astăzi, joi, 6 iunie, în municipiul Satu Mare, prin depuneri de coroane şi jerbe de flori la mormintele eroilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă.

În semn de recunoştinţă pentru eroii patriei, primarul municipiului Satu Mare Kereskényi Gábor și viceprimarul Adrian Albu au participat la ceremonia de depuneri de coroane organizată la Cimitirul Eroilor.

Ziua Eroilor, mai exact ziua pomenirii eroilor, în aceeași zi cu Înălțarea Domnului a fost hotărâtă și de Sfântul Sinod în 1920 și ulterior consfințită prin două hotărâri sinodale în anii 1999 și 2001 drept sărbătoare națională bisericească.

Sărbătorită în acest an pe 6 Iunie, Ziua Eroilor 2019, amintește de militarii români, cei peste 330.000 care și-au pierdut viața în urma Primului Război Mondial.

Un comentariu

  1. Rodica Răspunde

    Respect , cinste si recunostinta tuturor eroilor neamului ! Si felicitari oficialitatilor locale care au participat – asa cum se si cuvenea de fapt- la eveniment !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Trafic restricţionat pe teritoriul Ungariei, cu ocazia Rusaliilor

Autoritățile de frontieră din Ungaria au informat autoritățile similare din România că în perioada 08.06.2019, ora 23:00 (ora României) -...

Închide