Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. Soț și soție din Satu Mare, ,,specializați” în contrabandă cu țigări, prinși în flagrant de polițiști

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negrești Oaș au depistat doi cetăţeni români, soţ şi soţie, care încărcau într-un autoturism ţigări provenite din contrabandă. Astfel, in urma acţiunii au fost confiscate 15.000 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 180.000 lei, şi indisponibilizat autoturismul folosit în activitatea infracţională.  

În data de 20 iunie a.c., în jurul orei 20.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negrești Oaș-judeţul Satu Mare a observat, la un imobil nelocuit din comuna Cămârzana, la aproximativ 2.500 metri de frontieră, o persoană care încărca într-un autoturism mai multe colete cu țigări.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanei respective, constatându-se că este un cetățean român, în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare. În interiorul autoturismului, bărbatul încărcase deja șase colete cu țigări, iar în imobil au mai fost observate alte colete. Ulterior, pe timpul derulării cercetărilor, cu acordul proprietarului imobilului, polițiștii de frontieră au verificat incinta acestuia, unde au fost descoperite alte 24 de colete cu țigări.

De asemenea, în imediata apropiere a zonei, într-un alt autoturism, polițiștii de frontieră au identificat-o și pe soția celui care a fost surprins încărcând baxurile cu țigări în mașină. Aceasta avea rolul de a supraveghea zona. Cele două persoane, autoturismul și întreaga cantitate de țigări au fost duse la sediul Sectorului P.F. Negrești Oaș pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu țigări, fără timbru, de proveniență ucraineană, în valoare de 175.500 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării. Autoturismul depistat cu ţigări, un Seat Alhambra în valoare de 9.400 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Negrești Oaș.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Polițiștii de frontieră efectuează în continuare verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Sursa: Poliția de Frontieră

Un comentariu

  1. x-ulescu Răspunde

    sper ca politistii au fost manierati si politicosi,sa nu sufere traume psihice contrabandistii ..saracii !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.