Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

LIVE&FOTO. Parada automobilelor de epocă, la Satu Mare

Cea de-a VI-a ediție a Întâlnirii Cluburilor „Drum Bun”, respectiv Parada Automobilelor de Epocă, s-a desfășurat în această după-amiază, în fața Catedralei Romano-Catolice (Piața Libertății) .

Evenimentul este organizat de Clubul de Autoturisme Retro „Drum Bun”, filiala Satu Mare și Muzeul Daciei Românești cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Programul evenimentului a inclus, pe lângă etalarea mașinilor de epocă din țară și din străinătate, și o prezentare a turismului sătmărean. Au expus autoturisme retro pasionați din Polonia, Ucraina, Ungaria și România.

Clubul „Drum Bun” este asociația mașinilor de epocă înființată de polonezi în urmă cu aproximativ 7 ani, filiala de la Satu Mare fiind deschisă în toamna anului 2013, președintele fiind George Negrea.

Clubul este format din persoane pasionate de autoturisme românești Dacia, dar și alte mărci internaționale. În ciuda faptului că sunt peste 500 de kilometri între Satu Mare și Cracovia, colecționarii de mașini de epocă au o relație strânsă și organizează periodic întâlniri și expoziții de vehicule istorice atât în România cât și în Polonia.

Evenimentul vrea să promoveze turismul sătmărean și pasiunea pentru automobilele vechi.

După evenimentul de la Satu Mare, o coloană formată din 20 de automobile a pornit în turul României, în cadrul Caravanei România GO, organzată de Ambasada României în Polonia, Ministerul Infrastructurii din Polonia, Cluburile „DRUM BUN” și Camera Bilaterală Româno-Poloneză. Din caravană face parte și sătmăreanul George Negrea, cu o Dacia 1300.

Scopul aceste caravane este acela de a promova turismul românesc și construcția autostrăzii „VIA CARPATICA”.

3 comentarii

  1. Driver Răspunde

    Gunoiul ala de Honda de prin anii 1995 ce dracu cauta acolo.
    Sa l duca la Geza, la fier vechi

  2. vasi Răspunde

    astea nu-s masini de epoca, astea-s gunoaie sau in cel mai bun caz niste vechituri

  3. Careienii Răspunde

    De mereu suntem invidiosi de reușită unui eveniment?
    Intreb pt un prieten.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.