Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

Magyar Lóránd a cerut ministrului de Interne să găsească soluții pentru evitarea cozilor din vămi

Deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lorand, a cerut ministrului de interne Carmen Dan să găsească soluții pentru a evita cozile din punctele de trecere a frontierei din vestul țării pe perioada verii. Deputatul sătmărean i-a oferit ministrului Carmen Dan și soluții pentru județul Satu Mare: punctele de trecere a frontierei de la Bercu-Garbolc, Peleș-Zajta și Horea-Ömböly să devină permenente pentru a descongestiona punctele din Petea și Urziceni.

,,Ne apropiem de perioada concediilor în care traficul în vămile din vestul României se aglomerează și mai mult decât este acum. Atât pe intrarea în țară, dar și pe ieșire. Sunt foarte mulți cetățeni români care lucrează în Occident și care se întorc acasă pe perioada concediilor, dar și cetățenii români care își petrec vacanța în străinătate. Suntem deja obișnuiți că în anumite perioade ale anului timpul de așteptare din vămi să fie foarte mare”, a arătat deputatul sătmărean.

Într-o intervenție în Parlament, deputatul sătmărean a adresat două întrebări ministrului Carmen Dan:

  1. Ce măsuri veți lua pentru a evita aglomerațiile în punctele de trecere a frontierei din vestul României ?
  2. Când vor fi permanentizate cele trei treceri Bercu-Garbolc, Peleș-Zajta și Horea-Ömböly, care în momentul de față funcționează cu caracter temporar?

Lorand Magyar nu este la prima solicitare privind permanentizarea punctelor de trecere a frontierei de la Bercu-Garbolc, Peleș-Zajta și Horea-Ömböly, mai ales că există acordul autorităților din Ungaria.

,,Consider că este inacceptabil ca după un drum de 8-12 ore, cetățenii români să mai aștepte alte 6-8 ore în punctele de trecere a frontierei. Sau cetățenii români care pleacă în concedii să își petreacă primele ore ale vacanței în punctele de trecere ale frontierei”, a mai declarat Lorand Magyar.

14 comentarii

  1. Cetatean Răspunde

    Să ceară la fel și ministrului din Ungaria, că ei ne țin la coadă ore în șir!

  2. Adinutza Răspunde

    Din cauza lor(statului maghiar) stau bietii soferi de tir ore grele si multe(poate le expira si orele de condus)in nenorocita aia de vama supra aglomerata.Iar cozile uriașe se formeaza tot din cauza interdicțiile pe drumurile lor.Rusine sa la fie…

    • y Răspunde

      @Adinutza, când este sărbătoare nu se circulă cu camioane. Este regulă în toată zona Schengen. Probabil ție îți place când de ex. ziua în amiaza mare (alaltăieri a fost la ora 10.30) trece pe Blaga camionul cu porci și apoi unul cu pui dus la sacrificat. Să simtă tot poporul “aroma”.

    • ionut Răspunde

      Adinutza sugi puta…tu pe toate le sti, ar trebui sa fi ministra…dupa ce ai tot batjocorit medicii si asistentii, acum te bagi si in teme de transporturi. Iti propun ca pana asteapta soferii de tir in vama, sa mergi sa le faci o felatie

  3. Jan Răspunde

    D-le deputat, apreciind interventia Dvs. va recomand sa cereti deschiderea pe timpul zilei, de ex intre orele 8.00 – 18.00, a trecerii in Ungaria pe traseul pistei de biciclete de pe malul sting al Somesului.
    Acolo nu e nevoie de nici o investitie…o ghereta si un calculator…
    Pista a fost facuta cu fonduri europene in cadrul unui program de colaborare transfrontiera…
    Acest program nu este functional desi lucrarea este executata !

    • Norick Răspunde

      Bine spui tu, numai nu cu capu’ gandesti… La care calculator tine 10 ore bateria ? Poate la Nasa…:-) Si cu toaleta , apa , vestiar, bucatarie etc. cum o fi oare ?? 😛

      • goga Răspunde

        Sa inteleg ca la Horea este bransament de apa si canalizare! Evident ca si toleta, vestiar, bucatarie! Daca acolo vor sa deschida punct, apoi si pe dig se poate!

  4. Jan Răspunde

    # Norick – ai uitat de un intrerupator si o priza !
    Aaaa…si o tabla pe care sa scrie ” punct de control” !
    Daca taceai filozof ramineai…

    • y Răspunde

      @Jan, toate trecerile de graniță temporare s-au făcut prin fonduri UE. Nu e funcțional că n-am aderat la Schengen. Ia să imputăm noi banii cheltuiți aiurea (nu-s deloc 2 lei) și imediat se găsește ceva soluție! Mai trebuie și ceva legislație modificată la noi, am înțeles. Aia nu știu cum stă că nu am mai urmărit problema.

      • Jan Răspunde

        Asa este # y – solutia este intrarea in Schengen dar cu atitudinea tuturor politicienilor nostrii, slabe sanse.
        Avem conducatori fara coloana vertebrala – in intelesul politic al cuvintului – .
        Am mai spus-o ca noi avem nevoie de un Viktor Orban al nostru in fruntea guvernului care sa nu ezite sa ” dea cu pumnul in masa ” la Bruxelles asa cum face cel de la Budapesta.
        Cu linguseli si capul plecat nu ne apreciaza nimeni, dimpotriva.

    • Norick Răspunde

      @jan : pentru mine asa se pare, ca la tine e’ problema . Dar no problem. Poate avem retea de canalizare , apa si curent pe dig , doar ca eu nu stiam… 🙂 😛
      Peace ! 🙂

  5. Jon Răspunde

    Care puncte? Va rog sa veniti sambata la Peles, Bercu, unde se sta in duba pe canicula, nu tu apa, o buda, asta da punct. Adevarul e ca s- au promis multe ( infrastructura, conditii decente….), sau va arde cu fondurile pe care le-ati luat si trebuie date inapoi daca nu atingeti nr. de persone care tranziteaza pe acolo? Chiar va rog sa veniti pe acolo sambata. Eu sunt si stiu cum ne chinuim in fiecare saptamana ca sa lucram cate 200 depersoane din care jumatate sunt asistatii sociali trimisi sa treaca de cite 3, 4 ori de primarii, sa se justifice aceste mega Puncte. Intradevar sambata cei de la Petea se relaxeaza ca nu au ce lucra. Tot traficul e la Peles, Bercu si Horia. Va rog sa retransmiteti domnului deputat acest com. Va multumesc!

    • matroz Răspunde

      @Jon:chiar ai dreptate si toti o stiu.Ca nu o recunosc e alta mancare de peste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.