Ultima actualizare: azi, 23:24
Locale

Scade preţul gazelor pentru 3 milioane de români, de la 1 iulie

Prețul gazelor naturale va scădea cu peste 5% pentru românii clienți casnici. Ca urmare a deciziilor Guvernului, prețul gazelor va înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piață de furnizare reglementată, ca urmare a plafonării prețurilor de achiziție de la producători la 68 lei/MWh.

Practic, prin această decizie, scade prețul la gaze pentru 3 milioane clienți casnici, cu un consum anual mai mic de 280 MWh. Ieftinirea gazelor este efectul direct al Ordonanței 114. Se probează dincolo de orice dubiu cât de corectă și de oportună a fost decizia guvernului care, prin OUG 114, a plafonat prețurilor la gaze și curent electric și astfel a protejat puterea de cumpărare a oamenilor.

Până în prezent, în pofida plafonării prețului de vânzare al producătorilor, prețul gazelor din facturile populației nu s-a modificat, pentru a permite recuperarea de către furnizori a unor pierderi din trecut, a unor costuri nerecunoscute sau amânate de către Autoritatea de Reglementare.

Efectele Ordonanței 114 se vor vedea în perioada următoare când ieftinirea prețurilor la gaze și la energia electrică vor conduce la scăderea inflației. Evident că toți cei care solicită abrogarea acestei  OUG atentează de fapt la buzunarul oamenilor…este clar că imediat ce vor fi eliminate plafoanele la gaz și energie electrică, prețurile acestora vor începe din nou crească și astfel vor genera efecte în lanț în întreaga economie dar și asupra veniturilor românilor.

Sursa: Comunicat de presă PSD

2 comentarii

  1. Dan Răspunde

    Asta dupa ce in prealabil creste cu 5%. Mie in ultimele 2 luni, avand ca furnizor EON, mi s-a marit pretul/mc la factura cu cca. 5%. Fara a fi anuntati cum/de ce. Calculul il fac la metru cub; la EON vad ca se schimba pretul pe unitatea de masura kwh/mc care de la 10,65 a ajuns la 11,16
    Cum pot fi verificati totusi acesti furnizori?

  2. peda gogu Răspunde

    Am auzit ca numai ei au laborator care sa ateste compozitia gazului si puterea calorica,asa ca o pot modifica cum vor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Anunțuri lichidări judiciare Comcas LJ 2000 SPRL

COMCAS LJ 2000 SPRL cu sediul în Satu Mare str. Ioan Slavici nr.13, jud. Satu Mare, înregistrată la UNPIR sub...

Închide