Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Transferul Hotelului Sport către Primăria Satu Mare, blocat în birocrație

Ministerul Tineretului și Sportului a transmis în mai multe rânduri că nu dispune de fondurile necesare reabilitării celor trei obiective, astfel că cea mai la îndemână soluție ar fi fost transferul acestora la comunitatea locală, Primăria Satu Mare, respectiv Consiliul Județean.

Hotelul Sport a fost scos de mai mulți ani din circuitul sportiv, în timp ce Taberele Școlare nu mai sunt tabere de multă vreme. Sala de scrimă ar fi putut fi modernizată din fonduri UE, dacă Ministerul ar fi transferat imobilul Primărie Satu Mare, instituție ce ar fi fost eligibilă pentru a accesa fonduri europene. Doar că Ministerul Tineretului și Sportului s-a opus, chiar dacă au fost date garanții din partea municipalității că sala își va păstra destinația. Mai mult, Primăria Satu Mare a obținut acordul Federației Române de Scrimă să fie reînființat la Satu Mare un Centru Olimpic.

Transferul Hotelului Sport către Primăria Satu Mare s-a blocat în birocrație. Într-un răspuns oferit la o interplarea depusă de deputatul Lorand Magyar, Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat că după ce a parcurs aproape toți pașii, mai era nevoie de semnătura ministrului Justiției și apoi de o hotărâre de Guvern. Schimbarea lui Toader Tudorel cu Ana Birchall a dat întreg procesul peste cap. Acum, este nevoie de reluarea întregii proceduri birocratice, iar proiectul de hotărâre de Guvern trebuie să obțină din nou semnăturile necesare pentru a fi aprobat. Și nu sunt puține!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.