Ultima actualizare: azi, 13:40
Locale

FOTO. Clădire modernă pentru școlarizarea copiilor cu nevoi speciale

Clădirea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare, situată pe str. Al. Ioan Cuza nr. 8, a fost reabilitată și modernizată. În data de 1 iulie 2019, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor. Începând cu anul școlar 2019-2020, în această clădire vor fi școlarizați 150 de copii preșcolari și din ciclul primar-gimnazial, copii cu tulburări din spectrul autist și cu sindromul Down.

Lucrările de reabilitare exterioară au constat în refacerea fațadelor, înlocuirea învelitoarei din țiglă ceramică clasică cu țiglă ceramică tip solzișori, înlocuirea tâmplăriei, a jgheaburilor și burlanelor. În curtea clădirii a fost creat un loc de joacă pentru copii, iar la intrarea în clădire a fost amenajată o rampă pentru persoanele cu dizabilități.

Interiorul clădirii a fost recompartimentat și modernizat. Au fost montate instalațiile de încălzire, cele sanitare și electrice, iar sălile au fost dotate cu mobilier adecvat copiilor cu nevoi speciale. Calculatoarele urmează a fi montate în fiecare sală, iar până la începerea noului an școlar vor fi aduse toate materialele didactice și cele pentru terapie, necesare dezvoltării acestor copii.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 1.155.827 lei fără TVA, iar cea a dotărilor se ridică la 113.419 lei fără TVA.

3 comentarii

  1. Big Brother Răspunde

    Ce frumooooos!!!!!! Adisor Cozmica (cu sulita mica) ar trebui sa-l felicite pe domnul Presedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, Pataki Csaba! Asteptam cu nerabdare.

    • Anonim Răspunde

      N U fi Gica contra invitați prietenul la bere ca e soare .Si eu prin impozit a-m contribuit la binele cetăți sper sa beți din bani voștri cu taxele plătite .O zi faină .

  2. Sandoz Răspunde

    ,, iar la intrarea în clădire a fost amenajată o rampă pentru persoanele cu dizabilități.”
    SERIOS ????!!!!! domnule ziariat?
    Sa intelegem ca asa ceva este ceva nemaipoment, pentru o cladire publica?.,ne-mai vorbind ca aceasta cladire este dedicata exclusiv persoanelor cu dizabilitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.